Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη - Ήρωας πιλότος προσγείωσε αεροσκάφος στα τυφλά με 121 επιβάτες παρά το χαλάζι

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πιλότος, Αλεξάντερ Ακόποφ, πιλότος του Airbus A320 της τουρκικών συμφερόντων AtlasGlobal παρασημοφορήθηκε διότι κατάφερε να σώσει 127 ζωές (121 επιβάτες και 6 πλήρωμα) προσγειώνοντας το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πιλοτάροντας στα τυφλά όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία.





Το Airbus είχε απογειωθεί με προορισμό το Ερκάν στα Κατεχόμενα. Ωστόσο βρέθηκε στη μέση σφοδρης θύελλας με χαλαζόπτωση (σε μέγεθος αυγού) που προκάλεσε τόσο σοβαρές ζημιές στην άτρακτο ώστε έβγαλε εκτός λειτουργίας και τον αυτόματο πιλότο. 

«Πετάω εδώ και 30 χρόνια. Λοιπόν, το είδατε το αεροπλάνο να προσγειώνεται; Ήταν εντάξει; Οι επιβάτες είναι ζωντανοί. Είναι φυσιολογικό. Αυτή είναι η επαγγελματική μας αξιοπιστία» δήλωσε ο Ακόποφ σε τουρκικά ΜΜΕ στεκόμενος στο ότι όλοι βγήκαν σώοι.

Το αεροπλάνο ζήτησε ειδική άδεια για να προσγειωθεί στο Ατατούρκ καθώς ήταν κλειστό λόγω της κακοκαιρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail