Αυτό είναι το νέο θηρίο της Μόσχας - Τα νέα Tu-160M2 Blackjacks και τα υπερόπλα τους

φωτο από: defencetalk.com - Tu-160-M2
Freepen.gr - Το εργοστάσιο αεροσκαφών του Kazan ολοκλήρωσε τη βιομηχανική συγκόλληση του πρώτου μεταφορέα πυραύλων Tu-160M2 Blackjacks. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ μετέφερε την πληροφορία στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο σύμφωνα με το defence-blog.com.

Όπως ανέφερε ο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το Υπουργείο Aμυνας επιβεβαιώνει τις ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί: η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί για το 2018 και η έναρξη της μαζικής παραγωγής το 2021:

«Μια μεγάλη δουλειά γίνεται, έχουμε αρκετές φορές απευθύνει λόγια ευγνωμοσύνης στη βιομηχανία αφού σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και νωρίτερα από τον προγραμματισμό έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες, που σχετίζονται με την αναπαραγωγή του Tu-160M2»

Τα νέα Blackjacks πρόκειται να έχουν έναν εντελώς νέο σχεδιασμό, νέα αεροηλεκτρονική, πρόωση ακόμη και τροποποιήσεις της ατράκτου. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα να φέρει και δευτερεύοντα καθοδηγούμενα πυρομαχικά ακριβείας.

Το Tu-160M2, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του στρατηγικού βομβαρδιστή στρατηγικής Tu-160 της Ρωσίας, θα φέρει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο πυραύλων κρουζ Kh-555 και Kh-101, καθώς και την πυρηνική έκδοση Kh-102.

Το Kh-555 διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου πτήσης, το οποίο επιτρέπει στον πύραυλο να αλλάζει πορεία εν κινήσει. Το Kh-555 φέρει ένα συμπλέγμα εμπρηστικών κεφαλών με βεληνεκές  άνω των 2.000 χιλιομέτρων (πάνω από 1.240 μίλια).

Το Kh-101 είναι ακόμη πιο θανατηφόρο, ικανό να πετύχει στόχους μέχρι 5.500 χιλιόμετρα μακριά (3.400 μίλια).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail