Η Ρωσία στοχοποιεί όλα τα αεροσκάφη των ΗΠΑ στη Συρία με τους S-400 - Διέκοψε την επικοινωνία με το Πεντάγωνο

φωτο από: Sputnik/ Dmitry Vinogradov
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός θα παρακολουθεί όλα τα αεροσκάφη δυτικά του Ευφράτη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών και των μη επανδρωμένων εναέριων μέσων (UAV) του συνασπισμού των ΗΠΑ, ως νόμιμους εναέριους στόχους, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και μεταδίδει το Interfax:

"Οποιαδήποτε εναέρια αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων και των UAV που ανήκουν στο διεθνή συνασπισμό, εντοπίζονται δυτικά του ποταμού Ευφράτη, θα συνοδεύονται και θα παρακολουθούνται από τα ρωσικά συστήματα αεριωθούμενης άμυνας τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα ως εναέριοι στόχοι", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση μετά το συμβάν της κατάρριψης του συριακού Su-22.

Πέραν τούτου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέκοψε το συντονισμό με το Πεντάγωνο στη Συρία:

"Από τις 19 Ιουνίου, το Υπουργείο Αμυνας σταματά το συντονισμό με τους ομολόγους του των ΗΠΑ στο πλαίσιο του Μνημονίου για την πρόληψη συμβάντων και την ασφάλεια των πτήσεων στη Συρία", ανέφεραν αξιωματούχοι του Υπουργείου Αμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail