Άγκυρα για S-400: Όλα πάνε πολύ καλά αλλά...δεν είμαστε έτοιμοι για υπογραφή ακόμη

φωτο από: almasdarnews
Freepen.gr - Η Τουρκία διεξάγει θετικές συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά συστημάτων S-400 Triumf δήλωσε ο αναπληρωτής Τούρκος πρωθυπουργός Numan Kurtulmus όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS:

"Οι συνομιλίες μας σχετικά με τη σύμβαση για την παράδοση του S-400 συνεχίζονται με θετικό τρόπο", τόνισε ο Kurtulmus αλλά συμπλήρωσε:

"Δεν έχουμε φθάσει στο στάδιο της υπογραφής της συμφωνίας μέχρι στιγμής."

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας και Περιφερειακής Πολιτικής της ρωσικής εταιρείας κρατικής τεχνολογίας Rostec, Viktor Kladov, δήλωσε στο TASS ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν στα τεχνικά ζητήματα της παράδοσης των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf. Μια αντιπροσωπεία του εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport της Ρωσίας επισκέφθηκε την Τουρκία για να συζητήσει λεπτομερώς τη συμφωνία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει την 1η Ιουνίου ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία ενώ συζήτησε το θέμα αυτό σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 3 Μαΐου.

Ωστόσο αυτό που παρατηρεί κανείς στο σίριαλ της υπόθεσης των S-400 και της πιθανής πώλησής τους στην Τουρκία είναι ότι μέχρι στιγμής περισσότερο θυμίζει ένα χαρτί που επιστρατεύεται κατά καιρούς λέγοντας πως όλα πάνε καλά αλλά και συμπληρώνοντας ότι οι υπογραφές έχουν ακόμη δρόμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail