ΝΑΥΜΑΧΙΑ αεροπλανοφόρων Ρωσίας-Βρετανίας: "απαρχαιωμένο το Kuznetsov" - "βολικός στόχος το Queen Elizabeth!"

© AFP 2017/ Andy Buchanan
Freepen.gr - Οι παρατηρήσεις του βρετανικού υπουργού Άμυνας, Μάικλ Φάλλον ότι η Μόσχα θα ζηλέψει το νέο αεροπλανοφόρο της Βρετανίας, το HMS Queen Elizabeth προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου  του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Το 65.000 τόνων Queen Elizabeth απέπλευσε από το λιμάνι της Σκωτίας Rosyth τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για να διεξάγει δοκιμές για μια εβδομάδα στη Βόρεια Θάλασσα.

Σε συνέντευξή του στην Telegraph, ο Φάλλον δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Όταν είδατε ότι το παλιό, ερειπωμένο Kuznetsov να διασχίζει το κανάλι, πριν από μερικούς μήνες, νομίζω ότι οι Ρώσοι θα εξετάσουν το πλοίο αυτό με λίγη ζήλεια", ανέφερε εννοώντας το Queen Elizabeth.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε με τη σειρά του ότι "η δήλωση του Φάλλον σχετικά με την ανωτερότητα του νέου αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου σε σχέση με το Kuznetsov από την άποψη της εξωτερικής ομορφιάς εκθέτει την απόλυτη άγνοια του στη ναυτική επιστήμη.

Ο Κονασένκοφ περιγράφει το Queen Elizabeth ως "απλά έναν βολικό υπερμεγέθη στόχο στη θάλασσα".

"Αντίθετα, ο ναυάρχος Kuznetsov είναι οπλισμένος με όπλα αεροπορικής άμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και με αντιπυραυλικά βλήματα Granit", εξήγησε και συνέχισε:

"Για το λόγο αυτό, είναι προς το συμφέρον του βρετανικού βασιλικού ναυτικού να μην αποδείξει την «ομορφιά» του αεροπλανοφόρου του στην ανοικτή θάλασσα σε απόσταση μικρότερη από μερικές εκατοντάδες μίλια από το ρωσικό «μακρινό συγγενή» του" πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleg Ponomarenko, προέτρεψε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας να επικεντρωθεί στις ικανότητες μάχης των πολεμικών πλοίων και όχι στην ομορφιά του εξωτερικού τους χώρου.

«Το Kuznetsov είναι ένα περισσότερο ανεξάρτητο σκάφος και προστατεύεται πολύ καλύτερα αν, για κάποιο λόγο, τα πλοία συνοδείας δεν είναι σε θέση να επιτύχουν τα καθήκοντά τους" αναφερόμενος στους εκατοντάδες πυραύλους που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο καθώς επίσης και το  αντιπυραυλικό σύστημα Kortik.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail