Πύραυλος-φάντασμα εξαέρωσε την ηγεσία της ISIS και 2.000 άνδρες στο Γκολάν - Μυστικά μηνύματα Δαμασκού-Τεχεράνης προς Μόσχα για να χτυπήσουν τις ΗΠΑ

φωτο από: debka.com
Freepen.gr - Μια περίεργη επίθεση αλλά και το έντονο παρασκήνιο του πολέμου στη Συρία αποκαλύπτει η ισραηλινή debka.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 7 Ιουνίου, που χτύπησε κτίριο της ISIS στο συριακό Γκολάν εξολόθρευσε 16 ανώτερα στελέχη του ISIS και 2.000 τζιχαντιστές της Khaled Ibn al Waleed (ο τοπικός βραχίονας του ISIS) που ήταν παρόντες στην πόλη al-Shagara, που βρίσκεται στο τρίγωνο όπου συναντώνται τα σύνορα του Ισραήλ, της Συρίας και της Ιορδανίας απέναντι από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.

Ο μη αναγνωρισμένος πυραύλος έσκασε με ακρίβεια στη μέση μιας αίθουσας όπου είχε συγκεντρωθεί το ανώτατο κλιμάκιο του ISIS για να καταρτίσει σχέδια. Κανείς από αυτούς δεν επέζησε.

Μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής της ομάδας, ο στρατηγός Abu Mohammed al-Makdessi. Διοικητής των επιχειρήσεων, στρατηγός Abu Udai al-Homsi και τον εμπειρογνώμονα της ομάδας για τις εκρηκτικές ύλες αλλά και θρησκευτικός ηγέτης της ομάδας, Abu Ali Shabat.

Αυτοί δρούσαν με ψευδώνυμα για να αποκρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα ως πρώην αξιωματικοί του ιρακινού στρατού που υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις του  Σαντάμ Χουσεΐν. Ήταν επίσης σε ανώτερα διοικητικά καθήκοντα στο κέντρο διοίκησης του ISIS στη Raqqa, όταν ο χαλίφης Abu Bakr al-Baghdadi αποφάσισε να τους μεταφέρει στο Συριακό Γκολάν για να προωθήσει τις επιθέσεις που είχαν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στο Ισραήλ και την Ιορδανία.

Παράλληλα έντονα ανήσυχοι εμφανίζονται οι αξιωματικοί των ΗΠΑ σύμφωνα με την debka από την παρουσία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani στη Συρία καθώς θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα να επιχειρήσει με ειδικές δυνάμεις και χρήση ελικοπτέρων να προσπαθήσει να καταλάβει τη διέλευση της Al Tanf στο τριεθνές Συρίας - Ιράκ και Ιορδανίας.

Η ανησυχία αυτή αυξήθηκε μετά την επίθεση του ISIS στην Τεχεράνη καθώς η Φρουρά της Επανάστασης αναζητά εκδίκηση αλλά και μια στρατιωτική επιτυχία ως αντίβαρο στα τελευταία γεγονότα.

Οι αμερικανοί διοικητές ππροβληματίζονται επίσης από μια άλλη εξέλιξη. Φαίνεται πως οι Ιρανοί και οι Σύριοι έχουν στείλει μυστικά μηνύματα στη Μόσχα με τα οποία παραπονιούνται έντονα για τα πρόσφατα αεροπορικά χτυπήματα των ΗΠΑ.

Τόσο η Δαμασκός όσο και η Τεχεράνη κατέστησαν σαφές σύμφωνα με τη debka ότι διοικούν επαρκή αεροπορική δύναμη αλλά και μονάδες πυροβολικού ώστε να συντρίψουν και να κάνουν σκόνη τα πάντα στο έδαφος όπου εντοπίζεται η αμερικανική παρουσία στη Συρία.

Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι είναι έτοιμες να εμπλακούν σε μια μεγάλη σύρραξη χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους, τη Χεζμπολάχ αλλά και παραστρατιωτικές σιίτικες ομάδες απέναντι στο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σώμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail