Eurogroup: Η Ελλάδα θα καταβάλλει 27-32 δις ευρώ ετησίως μέχρι το 2060!


Θεόδωρος Κατσανέβας

Σε όσες εφημερίδες και ιστοσελίδες περιηγήθηκα τις δύο τελευταίες μέρες, πουθενά δε είδα την πραγματική ουσία της καταστροφικής ρύθμισης του Eurogroup της αποφράδας Πέμπτης 12/7/2017. Το γεγονός δηλ. ότι, η για την εξυπηρέτηση του χρέους, η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλλει στους δανειστές κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ) μέχρι το 2023 και 32 δις από το 2023 μέχρι το 2060! Η χώρα μπαίνει στο γύψο για πενήντα ολόκληρα χρόνια και όλοι ή σχεδόν όλοι, σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα ως άνω ποσά προκύπτουν από το υποχρεωτικό πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ (5,2 δις), ενώ τα υπόλοιπα 27-32 δις (15-20%) του ΑΕΠ, θα προέρχονται από τη βίαιη εξαγορά ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας. Αυτήν την εξωφρενική ρύθμιση δέχτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να εισπράξουν τη δόση των 8,5 δις που θα επιστρέψουν αμέσως στους δανειστές για προηγούμενα χρέη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, θα αυξηθεί περαιτέρω η φοροκαταιγίδα, θα μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, τα εισοδήματα. Επιπλέον, τα δάνεια θα παραχωθούν σε ξένους τραπεζικούς γύπες και θα αφελληνιστεί έναντι πινακίου φακής ολόκληρη η δημόσια περιουσία (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΠΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ενεργειακός πλούτος, λιμάνια,αεροδρόμια,τουριστικά ακίνητα,δημόσια κτίρια και εκτάσεις,θυγατρικές τραπεζών σε Ελλάδα και εξωτερικό κλπ).

Αυτή είναι η ουσία της διαβολικής ρύθμισης του Eurogroup που παραγνωρίζουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Η ρύθμιση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα Μπανανία καταδικάζοντάς την σε ένα αυτοτροφοτούμενο κύκλο ύφεσης, φτωχοποίησης, μιζέριας, καταστροφής των ελληνικών επιχειρήσεων, ανεργίας, μαζικής φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό και αφελληνισμό μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Φυσικά ούτε λόγος μπορεί να γίνει για ανάπτυξη, αφού δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, αφού ούτε η Γερμανία,η Ελβετία,η Σουηδία ,ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κλπ., θα μπορούσαν να πετύχουν ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών.

Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ. Με τη συμφωνία του 1953 στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα.

Επισημαίνεται επίσης ότι,το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη. Αυτό καταδεικνύει ότι συρθήκαμε μεθοδικά σε μια καλοστημένη παγίδα χρέους με τη συνευθύνη προδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες συνεχίζουν να εκτελούν τη χώρα με την υποστήριξη των κατοχικών ΜΜΕ που ψεκάζουν τον ελληνικό λαό με τεράστια ψέματα και φοβίες. Και ομνύουν στο εγκληματικό και πονηρό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ».

Η τερατώδης συμφωνία έχει τη σιωπηλή έγκριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από το γεγονός ότι, η ΝΔ δεν την κατήγγειλε δυναμικά, πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κράτος έχει συνέχεια και η ΝΔ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail