Σκόπια: Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα χρησιμοποιήσει την απόφαση της Χάγης για ένταξη στο ΝΑΤΟ

φωτο από: echedoros-a.gr
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- SDSM, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τη στρατηγική που είχε χρησιμοποιήσει το VMRO-DPMNE, την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία η χώρα έχει το δικαίωμα να ανήκει σε διεθνούς οργανισμούς με την προσωρινή ονομασία ‘FYROM’, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέστ’.

Ο καθηγητής Τόνι Ντεσκόσκι, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που κατέθεσε την αγωγή στο δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, λόγω του ότι είχε παραβιάσει το 2008 την υποχρέωσή της για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ.

Τώρα, η χώρα πρέπει να δηλώσει ανοιχτά ότι αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας να συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, η οποία εξακολουθεί να ισχύει μεταξύ των δύο πλευρών και αυτή είναι εγγυημένη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Ντεσκόσκι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι τα Σκόπια δεν έχουν παραβιάσει τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ούτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο απέδειξε αλυτρωτικές τάσεις κατά της Ελλάδας.

(vest.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...