«Βέτσερ»: "Οθωμανικά αρχεία αποκαλύπτουν ότι η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική"

Ο τίτλος είναι του δημοσιεύματος
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

«Το 1993 ο βοηθός Αρχηγός του Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Κουρμάι Μπασκανλίγκι, μαζί με τον στρατηγό Οζνάλ Ερντογάν είχαν κυκλοφορήσει στην Άγκυρα ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Τα τουρκικά αρχεία, ως διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχουν συντριπτική τεκμηρίωση για την ιστορική αλήθεια και για τη Μακεδονία και την Ελλάδα. Στη χώρα μας αυτά τα αρχεία σχεδόν δεν έχουν διερευνηθεί, όπως λένε οι ιστορικοί», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σε αυτό το βιβλίο (!) των 81 σελίδων οι συγγραφείς αναφέρονται σε μέρος οθωμανικών αρχείων για τα σύνορα της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πίνακες και γραφήματα σχετικά με τον αριθμό των κατοίκων, το έδαφος και την απογραφή του πληθυσμού του 1904, για το ποια έθνη ζούσαν στη Μακεδονία και τον αριθμό των κατοίκων, γράφει η ‘Βέτσερ’ προσπαθώντας να δημιουργήσει κονιορτό και να θολώσει τα ιστορικά δεδομένα.

(vecer.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...