Από τη βιομηχανία των υποχωρήσεων, στη βιομηχανία παραγωγής συνενόχων


φωτο από: http://cs8.pikabu.ru/images/previews_comm/2016-04_5/1461253803145377929.jpg
Αναδημοσίευση από: ellinikoforoum.blogspot.gr

Τι επιβεβαίωσε λοιπόν αυτός ο πρωθυπουργός στην πορεία για τον καθολικό ξεπεσμό του;;;...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επιβεβαίωσε πρώτον, πως όταν παραδοθείς στον ολοκληρωτικό κατήφορο, αυτό που έχεις ανάγκη, δεν είναι να έχεις δίπλα σου κοφτερά πολιτικά μυαλά, αλλά Καρανίκες, Γιεσμένηδες και κάθε λογής ιντριγκαδόρους, αφού το πραγματικό σου πρόβλημα δεν είναι η πολιτική, ούτε πολύ περισσότερο η πραγματικά ανατρεπτική πολιτική σκέψη, αλλά η πολιτική εξαπάτηση των αφελών που επιμένουν να σε ακούν και να σε πιστεύουν.

Επιβεβαίωσε επίσης πως σ αυτή την ακατάσχετη κατηφορική διαδρομή, το βασικό εργαλείο που χρειάζεσαι, δεν είναι η πολιτική αλλά η φλυαρία. Και η γλαφυρή περιγραφικότητα, δεν είναι πολιτική αλλά το πιο ύπουλο και φαινομενικά αθώο εργαλείο που οδηγεί εν τέλει στην ολοκληρωτική ακύρωση της πολιτικής.

Επιβεβαίωσε ακόμη πως τα πομπώδη συνθήματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο φερετζές της εξαπάτησης, αφού...
οι πραγματικές πολιτικές υπαγορεύονται από τρίτους είτε άμεσα είτε μέσα από τους εναλλακτικούς τους μηχανισμούς, και κανένα πολιτικό έργο δεν υφίσταται που να είναι ικανό να τις ανατρέψει, γιατί απλά δεν το παράγεις. Δεν θέλεις να το παράγεις. Και επειδή δεν θέλεις να το παράγεις, η πολιτική σκέψη συνιστά βαρίδι. Επομένως η συνύπαρξη με πολιτικούς τιποτάδες, είναι ένας "πολύτιμος", διαχειρίσιμος και βολικός αχταρμάς της δηθενιάς.

Σ αυτή λοιπόν την κατηφορική διαδρομή, είναι εύκολο να καταμετρά κανείς πόσους κέρδισε σε μια πορεία που κάποιοι τσιμπολογούν πράγματα, τονώνοντας έτσι την προσωπική τους ματαιοδοξία.

Το πρόβλημα όμως κύριε πρωθυπουργέ, είναι να αναλογιστείς, όχι πόσοι είναι αυτοί που σε χειροκροτούν σήμερα, αλλά ποιούς θα έχεις πραγματικά δίπλα σου αύριο, όταν και οι τελευταίοι φανατικοί σου υποστηρικτές, συνειδητοποιήσουν ποιος ήταν πραγματικά ο ρόλος που έπαιξες στην εκποίηση της προσδοκίας και της ελπίδας όλων.

Η μοίρα των ανδρεικέλων είναι προδιαγεγραμμένη κύριε πρωθυπουργέ... Παπανδρέου, Κουβέλης, Παπαδήμος, Καρατζαφέρης και τόσοι άλλοι δεν δραπέτευσαν απ αυτήν, γιατί δεν τους αφήνει η πουτάνα η αλήθεια να δραπετεύσουν.

Απολύτως προβλέψιμα είναι και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν. Success, περηφάνιες, Φαήλους, Καρανίκες, πρωθυπουργικούς φίλους, Ρόντους, κάθε λογής εκτρωματικά κατασκευάσματα... Και φυσικά ένα πραγματικά ανυπέρβλητο πλεόνασμα θεατρινισμού και υποκρισίας.

Ξεκίνησαν όπως ξεκίνησαν... Πορεύτηκαν όπως πορεύτηκαν... Για να καταλήξουν στο τέλος σκουπίδια της ιστορίας...

Η έλλειψη πολιτικού έρματος, μετέτρεψε όλους αυτούς σε σαβούρα που αφήνει πίσω της η κατοχική λαίλαπα. Και το πολιτικό έρμα αποτυπώνεται στην πολιτική ευστοχία ΚΑΙ ΟΧΙ στην πολιτική φλυαρία.

Ας μάθουμε λοιπόν να διαβάζουμε πίσω από τα λόγια. Ας μάθουμε να αποκωδικοποιούμε τη γλίτσα των συμπεριφορών… Ας μάθουμε να φιλτράρουμε τη στόφα του πραγματικού πολιτικού ηγέτη, όχι από τη φλυαρία του αλλά από την αποφασιστικότητά του… Από την αποφασιστικότητά του, όχι να «κάψει» τις προσδοκίες, αλλά να συγκρουστεί. Να συγκρουστεί όχι με κατασκευασμένους αντίπαλους, αλλά με τον πραγματικό εχθρό. Να συγκρουστεί όχι με πέτσινους, αλλά με πραγματικούς όρους, με καθαρούς συμμάχους, με αταλάντευτη διάθεση.

Και φυσικά ας θυμόμαστε, πως για τα μεγαλύτερα εγκλήματα, υπάρχει πάντα μια βολική δικαιολογία. Και το πιο ταπεινωτικό πολιτικό έγκλημα, είναι η ρευστοποίηση των προσδοκιών.

Και η βρωμερότερη δικαιολογία, σκαρώνεται πάντα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη στήνει μονάχα βιομηχανία υποχωρήσεων, αλλά πρωτίστως βιομηχανία συνενόχων.

Καλημέρα σας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail