Σημαντική εξέλιξη - Οι Κούρδοι προσπαθούν να κόψουν το δρόμο προς το Ντέιρ Εζόρ - Θα ανοίξει πυρ ο Συριακός Στρατός

Freepen.gr - Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησε μια νέα επίθεση στα δυτικά περίχωρα της Ράκκα με στόχο τη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Tabaqa.

Οι SDF πέτυχαν να καταλάβουν την περιοχή Bitani μετά από μια σύντομη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος (ISIL).

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του αραβικού δικτύου almasdarnews, αν οι SDF συνεχίσουν να προωθούνται νότια προς την στρατηγική πόλη της Resafa, τότε ο Συριακός Στρατός θα ανοίξει πυρ εναντίον τους επειδή αυτό θα ήταν μια σαφής προσπάθεια από τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις που στηρίζουν να κόψουν το δρόμο τους προς το Ντέιρ Εζόρ από το βορρά.

Με τη διακοπή του συριακού στρατού από το δρόμο προς Ντέιρ αλ-Ζορ, οι υποστηριζόμενες δυνάμεις από τις ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση σε διάφορες πετρελαιοπαραγωγικές πηγές που επιζητά  απεγνωσμένα να απελευθερώσει η Δαμασκός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail