Βγήκε ο ΡΑΜΑ στην Αλβανία. Θα ζήσουμε άραγε ΔΡΑΜΑ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλα κρέμονται από μια κλωστή.
Μόλις σπάσει η κλωστή σύντομα θα έχουμε νέα σύνορα και νέους γείτονες;
Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα; ΚΑΙ μετά…
Ο Ερντογάν συγχαίρει τον Ράμα για την ‘εκπληκτική’ νίκη του στις αλβανικές εκλογές
Να γιατί ο σουλτάνος συγχαίρει τον Ράμα
«Ἐὰν ἡμεῖς σιωπήσωμεν, οἱ λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19, 40)

«Μείζονα αλβανική πρόκληση: Μεταφέρουν... πέτρες από την Έλληνική Ήπειρο στα Τίρανα ως «τμήμα της σκλαβωμένης Αλβανίας»!
Αντί όμως για το σύνηθες συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται η τοποθέτηση, στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, λίθων προερχόμενων από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής περιοχής των Φιλιατών. 
«Οι λίθοι αυτοί, επί των οποίων έχουν χαραχθεί τα ονόματα των περιοχών προέλευσής τους, συνθέτουν έργο που συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών» και πρόκειται καταφανώς για μία κρατική ενέργεια που καλλιεργεί και υποκρύπτει αλυτρωτισμό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών.»http://www.pronews.gr/
27/06/2017 - 09:00

«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια»
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ και έρχεται από ψηλά
« αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν ανακηρυχθεί κουρδικό»

Και τώρα είναι να μην πιστεύεις, όταν αρχές της δεκαετίας του  90 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μιλούσε για αυτές τις ανατροπές.

«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)

Πρέπει να προσέξουμε το δίδυμο Τουρκίας-Αλβανίας που ενεργοποιείται.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο νοννός των Βαλκανίων βλ. Τουρκία έδινε χρήμα και οδηγίες και απεργαζόταν την επαναχάραξη των συνόρων.

Να γιατί η Αλβανία είναι η πρώτη απειλή στο ευαίσθητο βόρειο τόξο της συνοριογραμμής μας, την στιγμή που η τουρκική αλεπού θέλει να κάνει βουτιές στο ΑΙΓΑΙΟ.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996-97 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Alba» η Τουρκία ανέπτυξε 900 στρατιώτες στην Αλβανία για τους Αλβανούς και την κρατική προστασία της χώρας από τις ελληνικές σοβινιστικές τάσεις.»
Αναφέρει αλβανικό άρθρο που δημοσιεύθηκε, σε αρκετές ιστοσελίδες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.
«Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Αλβανούς» http://www.echedoros-a.gr/

«Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους. Μην τους λογαριάζεις. Μη φοβάσαι». (Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Α”, σελ 259)

Κάποιος κτυπούσε το καμπανάκι για τον εκ Βορρά κίνδυνο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Μήπως είχε άδικο;
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)

Όλα κρέμονται από μια κλωστή.
Μόλις σπάσει η κλωστή σύντομα θα έχουμε νέα σύνορα και νέους γείτονες;
Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα; ΚΑΙ μετά…

Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail