Σκληρή απάντηση στην Αγκυρα από το ΥΠΕΞ: κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια! (σιωπή για τη Θράκη)

Freepen.gr - Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Στράτος Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:

«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε καταδικάσει την αρχική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αξιώνοντας ευχές για το ραμαζάνι και κάνοντας λόγο για πιέσεις «εναντίον της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση το Κορανίου και το κάλεσμα προσευχής αζάν στην Αγία Σοφία

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντί να ευχηθεί καλό Ραμαζάνι, όπως και να ευχηθεί για τη νύχτα Καντίρ, προσπάθησε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και την το κάλεσμα της προσευχής.

Ο έλεγχος της Ελλάδος στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και στις θρησκευτικές ελευθερίες είναι φανερή.

Αν χρειαστεί να δώσουμε μερικά παραδείγματα. Μπορεί να αναφερθεί πως οι Ελληνικές Αρχές αυξάνουν τις πιέσεις τους εναντίον της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας, ξεκινούν δίκες κατά των εκλεγμένων Μουφτήδων επειδή κάνουν το καθήκον τους, και στη Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχει ούτε ένα εν λειτουργία τζαμί και φέτος αρνήθηκαν το αίτημα των Μουσουλμάνων να προσευχηθούν σε ένα από τα ιστορικά τζαμί.

Για το λόγο αυτό προκαλεί ερωτηματικό το τι εννοεί η Ελλάδα με τον διαθρησκευτικό διάλογο , τη στιγμή που στην πρωτεύουσα της δεν έχει ούτε ένα τζαμί. Στα πλαίσια αυτά καλούμε την Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα που θα σέβεται όλες τις θρησκείες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail