Πάμε για θρίλερ - Ραγδαία προέλαση των Δυνάμεων του Τίγρη στη Ράκκα - Κίνηση αίνιγμα των ισλαμιστών στο βορρά!

Freepen.gr - Με μια καταιγιστική προέλαση που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι Δυνάμεις του Τίγρη μέσα στην επαρχία της Ράκκα απελευθέρωσαν σειρά χωριών στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας όπως τα Rajm Askar, Bir Inbaj, Rusafa oilfield, Jubb Abd Aziz, Jubb Ghanim, Jubb Abd, Jubb Abu Susa και η πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της Rusafa.

Με τον τρόπο αυτό ο Συριακός Στρατός έφτασε στις γραμμές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) γύρω από την Tabaqa.

Επίσης έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον οδικό άξονα της Ιθρίγια με τη Ράκκα, σημείο από το οποίο είχαν επιχειρήσει και πέρυσι την πρώτη επιχείρηση προς την Tabaqa.

Πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι η ραγδαία απελευθέρωση μεγάλων περιοχών από το Συριακό Στρατό έχει επεκτείνει τις ελεύθερες ζώνες και παράλληλα περιορίσει το εύρος των μετώπων απελευθερώνοντας με τον τρόπο αυτό δυνάμεις και εξοπλισμό.

Αυτό που αξίζει να υπογραμμισθεί είναι ότι την στιγμή που οι κουρδικές SDF συναντούν αντίσταση στη Ράκκα καθώς απετράπη από τη Μόσχα η διαφυγή των τζιχαντιστών του ISIS [εξαναγκάζοντάς τους να παραμείνουν και πολεμήσουν] οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που βρίσκονται παρκαρισμένοι στο Ιντλίμπ και ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από την Αγκυρα, έχουν ανοίξει μέτωπο με τους Κούρδους στο καντόνι της Αφρίν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail