Ραγδαίες εξελίξεις - Κούρδοι της Συρίας: Αν οι Τούρκοι περάσουν τα σύνορα, πάμε σε μεγάλο πόλεμο! Θα αποσύρουμε δυνάμεις από τη Ράκκα


Freepen.gr - Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) βλέπουν μια "μεγάλη πιθανότητα ανοικτής και άγριας αντιπαράθεσης" να οι τουρκικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι ισλαμιστές εισβάλουν στο καντόνι του Αφρίν.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά την Τετάρτη.

Ο Naser Haj Mansour, σύμβουλος των SDF, δήλωσε στο Reuters ότι οι SDF έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσει τις τουρκικές δυνάμεις "αν προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις γνωστές γραμμές" στις περιοχές όπου κυριαρχούν οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές και αναφέρεται ότι έχουν αναπτυχθεί επιπλέον δυνάμεις.

Ο Μανσούρ δήλωσε επίσης ότι μια τουρκική επίθεση στις περιοχές που κρατούνται από τις SDF  θα "βλάψει πολύ" την εκστρατεία της Ράκκα, καθώς θα αποσυρθούν δυνάμεις των Κούρδων για να ενισχύσουν τα μέτωπα του βορρά.

Να θυμίσουμε ότι η Ράκκα είναι μια αραβική πόλη και πως οι Κούρδοι απλά εκτελούν το θέλημα των ΗΠΑ στην περιοχή ενώ στην Αφρίν υπάρχει μεγάλος κουρδικός πληθυσμός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail