Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τις ΗΠΑ με κατάρριψη μαχητικού στη Συρία - Κίνδυνος να πάμε σε μεγάλη σύγκρουση

φωτο: Донат Сорокин / ТАСС
Freepen.gr - Με κατάρριψη αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους ως αντίποινα προειδοποίησε η Ρώσος γερουσιαστής, Vladimir  Jabarov μετά την κατάρριψη του συριακού Su-22 ενώ επιχειρούσε κατά του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική ύπαιθρο της Ράκκα μεταδίδει το rbc.ru.

Ο Jabarov, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνέντευξή του στο RT προειδοποίησε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μπορεί να δεχθεί ένα ανταποδοτικό χτύπημα καθώς η Συρία διαθέτει συστήματα S-300 SAM ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ρωσικά S-400 SAM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάρριψη ενός συριακού αεροσκάφους από το συνασπισμό μπορεί να οδηγήσει σε μια "μεγάλη σύγκρουση".

"Είναι απαράδεκτο να καταρρίπτονται τα αεροσκάφη - θα υπάρξουν μια αντίποινα. Υπάρχουν S-300 που έχει ο συριακός στρατός, αλλά και τα δικά μας S-400, έτσι ώστε όλα αυτά να οδηγήσουν σε μια μεγάλη σύγκρουση" δήλωσε ο Jabarov. 

Η σύγκρουση, εκτιμά ο Jabarov, θα μπορούσε να φτάσει πολύ μακριά και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να υπάρξει διπλωματική πρωτοβουλία το συντομότερο δυνατό.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας Franz Klintsevich θεωρεί αυτό το επεισόδιο ως μια πρόκληση που στρέφεται κατά της Ρωσίας. "Ωστόσο, η Ρωσία δείχνει εξαιρετική υπομονή", ανέφερε σε επικοινωνία του με το RBC.

Σύμφωνα με τον Klintsevich, ήρθε η ώρα "για μια πιο σοβαρή συζήτηση" με τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητές μας και τις υφιστάμενες συμφωνίες μας, πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι σε περίπτωση τέτοιας επιθετικότητας θα υπάρξει μια κατάλληλη αντίδραση», τόνισε. Αυτή είναι "η άποψη ενός στρατιωτικού", δήλωσε ο Klintsevich.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail