Αλέξη το Κατάρ κείται μακράν; Γιατί ο Τραμπ θέλει να στείλει τον Πρίμπους στην Αθήνα

Του Γιώργου Αδαλή

Βάση της Τουρκίας στο Κατάρ! Τεράστια Βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ! Λύτρα από την Βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι για 25 μέλη της που –δήθεν-είχαν απαχθεί από τρομοκράτες! Αλληλοσκοτωμός μπαμπά Θάνι που ζει στο Λονδίνο με τον γιο που εξουσιάζει το Κατάρ! Κολλητιλίκια και κουμπαριές Αλ Θάνι με Ερντογάν. Πόσες άλλες αφορμές θέλετε για να ξεκινήσει η αντικατάσταση του Εμίρη του Κατάρ με έναν άλλον που θα είναι εναντίον του άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-ISIS; Και να δεχτεί την νέα αλλαγή πολιτικής σε σχέση με το Ιραν; Αφορμές είπα αν προσέξατε. Οχι αιτίες.

Φαινομενικά η υπόθεση αυτή συμφέρει κυρίως την Ελλάδα. Δυστυχώς, με οσφυοκάμπτες πολιτικούς στο τιμόνι της χώρας, άλλη μια ιστορική αλλαγή συσχετισμών θα περάσει χωρίς να την εκμεταλλευτεί η χώρα μας. Εδώ είστε κι εδώ είμαι, να δείτε που θα επαληθευτώ και σε αυτό.

Και μην ακούτε απλοποιημένες αναλύσεις του τύπου «η Αμερική τούτο», «η Σ.Αραβία τ’άλλο» και ούτω καθεξής! Η κατάσταση στην Αραβική χερσόνησο και στη Μέση Ανατολή, είναι μια τεράστια εξίσωση, με εκατοντάδες μεταβλητές που μεταβάλλονται οβιδιακά από συμφέροντα 10 πολυεθνικών (με 1.500 θυγατρικές ή εταιρίες βιτρίνα) που βλέπουν την περιοχή ως μαγαζί!

Πολυεθνικές που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν κρατικά συμφέροντα με την γεωγραφική και εθνική έννοια του όρου. Γιατί οι πάλαι ποτέ πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία κτλ) έχουν αντικατασταθεί από κέντρα αποφάσεων Πολυεθνικών Τράστ, εδώ και μια εικοσαετία! Γι’αυτό τον λόγο, κυρίως, η συγκεκριμένη εξίσωση, δεν μπορεί να επιλυθεί με τους παραδοσιακούς τρόπους. Και γι αυτό θ’ακούσετε όποια ανοησία μπορεί να φανταστείτε ανάλογα με το πώς βολεύει τον κάθε αναλυτή και τον κάθε κομματικό εγκάθετο!

Η αλήθεια κείται μακράν φίλες και φίλοι! Μα πάρα πολύ «μακράν» από αυτά που διαβάζουμε…

Εσείς πάλι στην κυβέρνηση που πέσατε από τα σύννεφα με το Κατάρ, αν αντί για να προσλαμβάνετε Καρανίκες, ακούγατε κανέναν άνθρωπο που ασχολείται χρόνια με την περιοχή, δεν θα τρέχατε σα χεσμένοι να ενημερωθείτε για το τι πρόκειται να συμβεί!

Για την ακρίβεια, στην Διεύθυνση Α6 Αραβικών Υποθέσεων και Μ. Ανατολής, υπάρχουν (τουλάχιστον) ΔΥΟ άνθρωποι που γνώριζαν προ τριμήνου τι σχεδιάζει ο Τραμπ και γιατί θέλει να φέρει τον Προσωπάρχη του τον Ηρακλή τον Πρίμπους, ως Πρέσβη στην Αθήνα. Αλλά είπαμε, δυστυχώς, μέσα στην αποστειρωμένη γυάλα σας, σχεδιάζουν οι Καρανίκες.

Κι όσο επιμένετε σε αυτή τη νοοτροπία, τόσο θα περνάνε ανεκμετάλλευτες ιστορικές ευκαιρίες για την χώρα μας!

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ιδεοληψίας που σας δέρνει αλλά εμείς οι ελεύθεροι Ελληνες, το ζούμε καθημερινά. Βαρεθήκαμε να αποφασίζουν για μας, κάθε λογής τενεκέδες που χαράσουν πολιτική, ανάλογα με το τι διάβασαν στο διαδίκτυο.

Αλάχου ακ μπαρ Αλέκση ... κι όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε!

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail