Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας: Φαίνεται ότι σκοτώσαμε τον al-Baghdadi στη Ράκκα

Freepen.gr - Μόλις λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ της κρατικής συριακής τηλεόρασης πως ο "χαλίφης" του Ισλαμικού Κράτους, al-Baghdadi σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Ράκκα, έρχεται να ενισχύσει τη φημολογία το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σε σημερινή του ανακοίνωση δηλώνεται πως ελέγχονται οι πληροφορίες που δείχνουν ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία:

«Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-34 και ένα μαχητικό Su-35 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) στη Raqqa στη βόρεια Συρία στις 28 Μαΐου. Οι επιθέσεις στόχευσαν σε συνάντηση υψηλόβαθμων αρχηγώντου ISIS, όπου φέρεται να ήταν παρών ο al-Baghdadi»

Η συνάντηση αυτή είχε πραγματοποιηθεί για την προετοιμασία διαδρομών εξόδου των τρομοκρατών από τη Ράκκα μέσω του λεγόμενου" νότιου διαδρόμου ", δήλωσε η δήλωση.

Τη σχετική είδηση μεταδίδει και το ρωσικό πρακτορείο RT.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail