Πρωτοφανές για "Συμμαχία"! Ιορδανοί στρατιώτες εκτέλεσαν 5 ισλαμιστές των ΗΠΑ που πήγαν ξεφύγουν από το Συριακό Στρατό

Freepen.gr - Σε μια σπάνια εξέλιξη, ο ιορδανικός στρατός και οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ήρθαν σε άμεση σύγκρουση μεταξύ τους το Σαββατοκύριακο στα σύνορα της ερήμου μεταξύ Ιορδανίας και Συρίας.

Σύμφωνα με μια ιορδανική στρατιωτική πηγή που επικαλείται το almasdarnews, πέντε μέλη του FSA σκοτώθηκαν προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ιορδανία από τη νότια Συρία χωρίς άδεια. Δύο φορτηγά και δύο μοτοσικλέτες ακινητοποιήθηκαν επίσης σε σύντομες συγκρούσεις και απωθήθηκαν  πίσω στη συριακή έρημο της Χομς.

Οι παραπάνω μαχητές του FSA ήρθαν σε αντίθεση με μια φρουρά των ΗΠΑ που αναπτύχθηκε στη διέλευση των συνόρων Al-Tanf και δεν ήθελαν να παραμείνουν στην περιοχή καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός προχωρά όλο και πιο κοντά κάθε ημέρα.

Παρ 'όλα αυτά, εκατοντάδες μαχητές της FSA εξακολουθούν να σταθμεύουν στη νοτιοανατολική Χομς παράλληλα με τις ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονται από αεροπορικές επιδρομές σε τακτική βάση.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή φανερώνει την ψυχολογία των τρομοκρατών.

Επίσης λόγω της πρόσφατης επίθεσης του Στρατού, ο αμερικανικός στρατός και οι σύμμαχοί του δεν μοιράζονται πλέον μια πρώτη γραμμή με το ISIS κι αυτό μπορεί να ωθήσει τον συνασπισμό να αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από τη νότια Συρία.

Πραγματικά πρόκειται για...σπουδαία συμμαχία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail