Γιατί η πώληση της ΕΛΒΟ βάζει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία - Το μητρώο των Leopard και πως μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια

Freepen.gr - Καλεσμένος της εκπομπής "Οικονομία & Αντιθέσεις" του Γιώργου Πηλίτσου στο Εγνατία TV (Θεσσαλονίκη) ήταν ο οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes, Γιώργος Αδαλής, του οποίου αρκετά κείμενα και τοποθετήσεις έχουν δημοσιευθεί στη Freepen.gr.

Βασικό θέμα το ουσιαστικό χάρισμα της ΕΛΒΟ και σημαντικές αποκαλύψεις από τον κ. Αδαλή τόσο όσον αφορά το τίμημα εκκίνησης (€ 10 εκ.) όσο και τις εθνικές του προεκτάσεις.

Το επίμαχο σημείο ξεκινά μετά το 29:20 με το Γιώργο Αδαλή να ξεδιπλώνει τις δυνατότητες, τις καινοτομίες, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και δυνατότητες της ΕΛΒΟ αλλά και να παρουσιάζει μερικές μόνο από τις παραγωγές της όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΕΛΒΟ έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει κάθε είδος οχήματος, είτε στρατιωτικού, είτε πολιτικού, έχει επίσης αμέτρητες κατοχυρωμένες πατέντες και σχέδια.

Ανάμεσα στα όσα αποκαλύπτονται για την αξία της ΕΛΒΟ, που σίγουρα η πλειοψηφία δε γνωρίζει, επισημαίνουμε την αναφορά:

α. στο μητρώο των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard (που βρίσκονται, τι ζητήματα αντιμετωπίζουν) και το πως αυτό το μητρώο μπορεί να περιέλθει σε λάθος χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ασφάλεια

β. τη δυνατότητα, παρά τις όποιες δικλείδες, μέσω αχυρανθρώπων και εταιρειών βιτρίνας να αποκτήσει πρόσβαση η Τουρκία στη μεγάλη μας βιομηχανία, η οποία θα πρέπει να παραμείνει κρατική και να αφεθεί επιτέλους να δώσει στον τόπο αυτό που μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και τεχνικών δυνατοτήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail