Δημιουργείται μεγάλος πολιτικός φορέας για ανατροπή του μνημονίου με το εθνικό νόμισμα

Προωθείται με γοργούς ρυθμούς η δημιουργία μεγάλου πολυσυλλεκτικού πολιτικού φορέα με κεντρικό πρόταγμα την ανατροπή του μνημονίου με έξοδο από την ευρωζώνη μέσα από στάση πληρωμών, διαπραγμάτευση για κούρεμα και ριζική αναδιάρθρωση του χρέους, συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, νοικοκύρεμα του κράτους, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η προάσπιση της ιστορικής συνέχειας της πατρίδας και της δημοκρατίας, η αποτροπή δημιουργίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας με την ανεξέλεγκτη ενσωμάτωση μη αφομοιώσιμων μεταναστών, ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, η υγιής οικονομική ανάπτυξη, η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής, η προαγωγή του κράτους δικαίου, αποτελούν βασικές αρχές της κίνησης.

Εδώ και καιρό γίνονται κλειστές διεργασίες που έχουν οδηγήσει σε πολλές κλειστές συναντήσεις. Στη νέα κίνηση, ακούγεται ότι, συμμετέχουν, ο καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης, που προκρίνεται ως προσωρινός αρχηγός, ο καθηγητής Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Βασίλης Πολυμένης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Portsmouth της Μ. Βρετανίας Κωνσταντίνος Βέργος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά Σπύρος Λαβδιώτης ο οικονομολόγος και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν, Μάκης Ποταμιανός, ο καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας Γιώργος Κακαρελίδης, η οικονομολόγος Φωτεινή Γεργωντά, οι δικηγόροι Έφη Βιγκλή, Ντόρα Κρητικοπούλου, Λάμπρος Μπρεάνος, Πέτρος Χασάπης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, οι επιχειρηματίες Βασίλης Αναστασιάδης, Νίκος Κοτζαμάνης κλπ.

Οι επικεφαλείς της Κίνησης υποστηρίζουν ότι, δεν αποτελούν άλλη μια θνησιγενή πολιτική ομάδα με προσωπογενή ευρωμνημονιακά χαρακτηριστικά όπως οι πολλές άλλες που ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό πολυσυλλεκτικό μέτωπο που απευθύνεται στο πολιτικά άστεγο τεράστιο ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν την απαλλαγή από τα εθνοκτόνα μνημόνια με μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Με δεδομένη τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια, τη λογική των θέσεων και το υψηλό επίπεδο των κεντρικών στελεχών της, η κίνηση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικά υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που θα ανατρέψει τις υφιστάμενες κομματικές ισορροπίες.

Στους κόλπους του νέου κόμματος, όπου θεωρούνται ξεπερασμένες οι παλιές διαχωριστικές γραμμές «αριστερά-δεξιά», συμμετέχουν και καλούνται να συμμετέχουν, στελέχη και πολίτες από την κεντροαριστερά, το κέντρο έως την κεντροδεξιά, με αποκλεισμό των ακροδεξιών και των εθνομηδενιστών. Κατά την τρέχουσα περίοδο, διενεργούνται διεργασίες και ζυμώσεις για την ιδρυτική διακήρυξη που είναι σχεδόν έτοιμη, όπως και για την οργανωτική ανάπτυξη της κόμματος που θα απευθύνεται στο πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών που αναμένει μια τέτοια ισχυρή δυναμική πολιτική πρωτοβουλία.

Σημείωση: ο κ. Γεώργιος Παπασίμος, δικηγόρος στον Αρειο Πάγο ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ότι δε συμμετέχει στις διεργασίες για τη σύσταση του παραπάνω φορέα αλλά αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας της 14ης Μάη, με στόχο την δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου ανατροπής
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...