Τα χειρότερα έρχονται... Επικίνδυνες εξελίξεις "ζώνουν" από παντού τη χώρα...


Την ώρα που οι πολιτικοί Εφιάλτες με την "αριστερή" προβιά εξαπατούν το λαό πουλώντας "σωτηρία", ενώ παραδίδουν το κράτος σε συμμορίες πραιτοριανών και την κοινωνία στον Καιάδα της διάλυσης, υπάρχουν δυο εξελίξεις άκρως ανησυχητικές οι οποίες πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι να τροφοδοτήσουν με φορτίο εκρηκτικό γεωπολιτικές διεργασίες και ανατροπές που θα καταστούν σύντομα ανεξέλεγκτες.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρώτη εξέλιξη "κλείδωσε" ήδη στα Βόρεια σύνορα της χώρας. Ο Σκοπιανός πρόεδρος Ιβανώφ, ενέδωσε τελικά στις αφόρητες πιέσεις - απειλές των Αμερικανών, και δίνει το "πράσινο φως" για σχηματισμό κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών και αλβανοφόνων.

Πρόκειται για εξέλιξη που συνιστά την πρώτη σοβαρή στρατηγική νίκη του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, που θα τον καταστήσει ακόμη πιο επιθετικό, και στο βαθμό που αποτελεί έτσι κι αλλιώς το πολύτιμο "μακρύ χέρι" της Τουρκίας στα Βαλκάνια, αυτή η τροπή των γεγονότων θα λειτουργήσει αντικειμενικά ως καταλύτης που θα δρομολογήσει δυναμικές γεωπολιτικής ανασύνθεσης σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, και δυστυχώς η Θράκη βρίσκεται στα κόκκινα επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών.

Η δεύτερη εξέλιξη σχετίζεται με τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία ΚΑΙ σηματοδοτεί συγκεκριμένα οφελήματα για τη στρατηγική της Αγκυρας που δείχνουν να αντισταθμίζουν μάλλον ικανοποιητικά τις όποιες συνέπειες από την έτσι κι αλλιώς εφήμερη συνεργασία των Αμερικανών με τους Κούρδους στη Συρία, αλλά ΚΑΙ αποθρασύνουν επικίνδυνα τους φονιάδες του σουλτανάτου στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν, παρόντος του Αμερικανού προέδρου δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του... Δεν απέκρυψε την ουσία των επικίνδυνων προθέσεών του για την ευρύτερη περιοχή... Και ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων με την κλιμακούμενη επίθεση περιθωριοποίησης στην οποία υποβάλουν τον Τραμπ οι μηχανισμοί στα πλαίσια της ενδοαμερικανικής σύγκρουσης, απελευθερώνουν επίσης βαρύ όσο και επικίνδυνο φορτίο, που προδιαγράφει απρόβλεπτες εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο που θέτουν την Κύπρο στο μάτι του κυκλώνα της Τουρκικής επιθετικής στρατηγικής, ενώ κατά τα φαινόμενα αποθαρρύνουν έωςεκμηδενίζουν τις όποιες πιθανολογούμενες (βλακωδώς) προστατευτικές απέναντι στην Κύπρο αντιδράσεις, τόσο της Αιγύπτου, όσο και του Ισραήλ.

Σε αυτό το συνδυασμό των γεγονότων, η Ελλάδα και η Κύπρος, παραμένουν απελπιστικά μόνες, ουσιαστικά ανοχύρωτες, και με τη χώρα μας να αποδομεί συστηματικά και μετά μανίας, και τα τελευταία προπύργια της οργανωμένης αμυντικής της ικανότητας, στο βωμό των γραμματίων της ντροπής που προσυπέγραψαν και υλοποιούν οι πολιτικοί της Εφιάλτες.

Την ίδια στιγμή, η διπλή στρατηγική ήττα που υπέστη η ελληνική εξωτερική πολιτική με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, δρομολογεί ήδη μια νέα κατάσταση, αφού πλέον η Τουρκική ρητορική της "ατζέντας", ενσωματώνεται προκλητικά και στη ρητορική της Ευρωπαϊκής διπλωματίας. Τα χειρότερα έρχονται... Κι αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές, η Ελληνική Βουλή συνεχίζει να εξαπατά ομαδικά την κοινωνία των αφελών που προσβλέπει σε καλύτερες ημέρες.

Είναι λοιπόν φανερό πως αυτές οι εξελίξεις, οφείλουν να σημάνουν καμπανάκι αφύπνισης, για την ανάγκη οργάνωσης του μεγάλου πατριωτικού ξεσηκωμού, αφού αν η ελληνική κοινωνία δεν ανακτήσει ΤΩΡΑ... ΣΗΜΕΡΑ... την αυτοπεποίθησή της και την απόλυτη κυριότητα της πατρίδας της, τότε οι μέρες που έρχονται δε θα είναι απλώς δύσκολες. Θα είναι από κάθε άποψη εφιαλτικές.

Ας κρατήσουμε κάπου αυτές τις επισημάνσεις, με την ελπίδα να μη μας υποχρεώσει σύντομα να σκοντάψουμε επάνω τους η ίδια η ιστορία. είναι μόνο στο χέρι μας να ανακόψουμε αυτήν την εφιαλτική και εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη εξέλιξη.

* Επισκεφθείτε το ιστολόγιο του κ. Κυριακόπουλου (Ελληνικό Φόρουμ)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail