Οι Τούρκοι πάνε να μαγειρέψουν τη Συρία στις ΗΠΑ με συνταγή χωρίς τους Κούρδους

Freepen.gr - Η επίσημη τουρκική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του διοικητή των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, στρατηγού Hulusi Akar, συναντήθηκε με Αμερικανό ομόλογό του Γιόζεφ Ντάνφορντ την Παρασκευή το βράδυ.

Την είδηση μεταδίδει η Daily Sabah επικαλούμενη αξιωματούχους της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Ο στρατηγός Ακάρ, μαζί με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν και τον προεδρικό εκπρόσωπο - ανώτερο σύμβουλο Ιμπραήμ Καίν επισκέπτονται την Ουάσινγκτον για να τεθούν οι βάσεις για την επίσκεψη του Προέδρου Τάγιπ Ερντογάν στις 15-16 Μαΐου.

"Συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας για την ήττα [Daesh]", δήλωσε ο πλοίαρχος του Ναυτικού Greg Hicks.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Akar και ο Dunford συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ιράκ και τη Συρία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο κύριος στόχος της αντιπροσωπείας είναι να πείσει τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να μην συνεργαστούν με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων στην επερχόμενη επίθεση στη Raqqa συνδέοντας την κουρδική πολιτοφυλακή με το PKK.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail