Όχι Πάνο Καμμένε! Υπάρχει μια σημαία βαμμένη στο αίμα που δεν αντικαταστάθηκε ποτέ

Του Στρατή Μαζίδη

«Εάν προσπαθήσουν προσβολή εθνικής κυριαρχίας η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία» απήντησε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε σχετική ερώτηση του Τάκη Χατζή στο "Ακραίως" στον ΣΚΑΙ.

Όταν ο κ. Χατζής τον ρώτησε για το Αγαθονήσι, τότε ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής πολιτικής του τύπου Σημίτη - Πάγκαλου όπου τις σημαίες θα τις παίρνει ο αέρας. Οι σημαίες στα νησιά μας αντικαθίστανται από τον ελληνικό στρατό με άλλες, όταν φθαρούν».

Θα ήθελα μια φωτογραφία από τη σημαία μας σήμερα στα Ιμία και μια απάντηση ως προς το πόσες σημαίες έχουν αλλαχθεί στις δύο βραχονησίδες από τον Ιανουάριο του 1996 έως σήμερα.
 Ο Πάνος Καμμένος είναι ανοιχτοχέρης στα λόγια, αλλά διαφορετικά μαρτυρούν οι πράξεις του. Τον Ιανουάριο του 2015 φάνταζε ως μια ασφαλής επιλογή αφού παρουσιαζόταν ως ο μοναδικός πιθανός κυβερνητικός εταίρος του καλπάζοντος τότε ΣΥΡΙΖΑ που θα τηρούσε τις κόκκινες γραμμές σε μια σειρά ζητημάτων όπως η ιθαγένεια, η μη νόμιμη μετανάστευση, η θρησκεία κ.ο.κ. Το τι ακολούθησε; Γνωστό. Οι ΑΝΕΛ εξέρχονταν της ψηφοφορίας (αλλά όχι της κυβέρνησης) αφήνοντας ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι να κάνουν τη δουλειά.

Ομοίως και τώρα θα απαντήσει συντριπτικά στην Τουρκία. Όχι ο ίδιος φυσικά αλλά οι αξιωματικοί μας καθώς επίσης τα στρατευμένα ελληνόπουλα, των οποίων πολλά παράπονα διαβάζουμε τελευταία ως προς τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Όταν θα πέσει η πρώτη τουφεκιά, ίσως και εξαιτίας των λεκτικών σχημάτων του Πάνου Καμμένου, το βόλι θα το φάει άλλος, όχι ο ίδιος ή κάποιος δικός του.

Μια δήλωση ότι οι Ε.Δ. είναι πανέτοιμες για ο,τιδήποτε χρειαστεί, τις εμπιστευόμαστε και θα κάνουν το καθήκον τους, είναι αρκετή.

Οι μεγαλόστομες εκφράσεις δεν ταιριάζουν σε χώρες που ξεπουλάνε την ΕΛΒΟ, διαθέτουν ελικόπτερα του Βιετνάμ που πέφτουν και εξοπλίζονται όπως και όσο πρέπει. Δεν ταιριάζουν σε χώρες που παραδίδουν για 99 χρόνια την περιουσία τους και βασανίζουν το λαό τους.

Όσο για το αν οι σημαίες αντικαθίστανται, ο υπουργός δε λέει την αλήθεια. Υπάρχει μια σημαία που δεν αντικαταστάθηκε όταν την «πήρε ο αέρας». Εκείνη των Ιμίων, στα οποία ο υπουργός δε διανοείται να πατήσει το πόδι του αλλά πετά από ψηλά ένα στεφάνι στα γρήγορα και φεύγει.

Βέβαια θα μπορούσε να μας πει ο κύριος υπουργός ότι η σημαία των Ιμίων δεν εφθάρη, ούτε την πήρε ο αέρας. Εμείς την πήραμε και φύγαμε μια νύχτα πριν από 21 χρόνια, της οποίας τις πτυχές ακόμη αγνοούμε.

Το τι συμφώνησε εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη ακόμη δεν το έχουμε μάθει. Εντούτοις ο Πάνος Καμμένος που διαρκώς συγκρίνεται μαζί τους, μη τολμώντας να πατήσει το πόδι του στα Ιμια για να αφήσει εκεί το στεφάνι για τα τρία παιδιά που χάθηκαν, δείχνει πως μάλλον αποδέχεται τις συμφωνίες των Σημίτη - Πάγκαλου.Συνεπώς κρείττον του λαλείν το σιγάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail