Ιδρύεται «ρωσικό κόμμα» στην Κύπρο

Αναδημοσίευση από: reporter.com.cy

Πολιτική κίνηση, με στόχο την ανάδειξή της στην πολιτική σκηνή και την διείσδυση της στην κυπριακή κοινωνία, θα εξαγγείλουν προσεχώς ρώσοι επιχειρηματίες με κυπριακή υπηκοότητα, που διαμένουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Κύπρο.

Πριν από ένα δεκαήμερο κατατέθηκε αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την εγγραφή κόμματος με την ονομασία «Εγώ ο Πολίτης» και έμβλημα στοιχεία από την κυπριακή σημαία, όπως τα χρώματα και το περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κυπροποιημένοι ρώσοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας «ρωσικού κόμματος» στην Κύπρο, στοχεύουν να αποκτήσουν παρουσία στα πολιτικά δρώμενα, μέσω και της συμμετοχής τους σε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και με την ανάδειξη εκπροσώπων τους. Εκτιμούν πως εν δυνάμει τους ψηφοφόροι μπορεί να είναι οι 20-25 χιλιάδες ρωσόφωνοι πολίτες, που έχουν αποκτήσει κυπριακά διαβατήρια και υπηκοότητα, αλλά και πολλοί κύπριοι που εκδηλώθηκαν θετικά με την αναγγελία, ακόμη, της δημιουργίας του νέου κόμματος.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί και στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας, η απάντηση για την έγκριση του νέου πολιτικού κόμματος από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται κατά τη διάρκεια ενός μήνα, από την ημέρα υποβολής της αίτησης.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...