Η τελευταία αυταπάτη του Τσίπρα σφραγίζει και την προσωπική του καταστροφή

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι μάλλον ένας άνθρωπος της αυταπάτης. Μολονότι πορφυρογέννητος υιός εργολάβου, πρωτοστατούσε στις σχολικές καταλήψεις. Αλήθεια τι κατάφερε να αλλάξει στην Παιδεία στα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας και ιδίως της πρωθυπουργίας του; Τίποτε εκτός από του να θέσει τα θεμέλια της αποδόμησης.

Αργότερα ως φοιτητής, ζούσε την αυταπάτη του στη Γένοβα για τον κόσμο που θα άλλαζε. Εντούτοις από εχθρός των ΗΠΑ και του Ισραήλ, έχουμε χάσει το λογαριασμό από τα ταξίδια του στην Ιουδαία.

Μετέπειτα ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας τα έβαζε με τους ιδιώτες των νοτίων προαστίων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες. Άλλη μια αυταπάτη ότι θα έδινε πρόσβαση στη θάλασσα στους δημότες. Άλλαξε τίποτε;

Ο ίδιος μας είπε ότι έγινε πρωθυπουργός με αυταπάτες, νομίζοντας πως η Ευρώπη θα οπισθοχωρήσει μπροστά στην απειλή να πυροβολήσει το κεφάλι του.

Ο Τσίπρας παρασύρεται στη δίνη της αυταπάτης. Τον πρώτο καιρό της μεταστροφής του συνήθιζε να λέει πως "δε φαντάστηκα", "δεν περίμενα", "υπολόγισα λάθος", "ανέμενα ότι" κ.ο.κ.

Έτσι οδηγηθήκαμε από την αυταπάτη του σκισίματος των μνημονίων, στην απάτη της εισαγωγής του τρίτου & του τέταρτου και της ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως κινείται σε έναν παράλληλο φαντασιακό κόσμο γεμάτο παραμορφωτικούς καθρέπτες.

Όταν άρχισε να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις έχοντας μικρή διαφορά από τη Ν.Δ., είχε την αυταπάτη πως θα γυρίσει η κατάσταση, θα του βγουν αυτά για τα οποία δεν κάνει απολύτως τίποτε και θα αντιστρέψει τους όρους ενώ μπορούσε να φύγει από θέση ισχύος.

Έπειτα η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει φτάνοντας εδώ που είναι σήμερα. Ο Τσίπρας ζει όμως στην αυταπάτη πως εγκαινιάζοντας αυτοκινητόδρομους που δεν του ανήκουν και οι οποίοι κλείνουν αμέσως μετά, πως θα μας πείσει. Πιστεύει ότι το σχεδόν τίποτε που θα πάρει για το χρέος για να φορέσει επικοινωνιακά μια γραβάτα πως θα τον βοηθήσει όχι να μη συντριβεί αλλά να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Εν κατακλείδι ο Τσίπρας ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο όπου πιάνει τους στόχους με ψεύτικα πλεονάσματα, λαμβάνει περισσότερα αντίμετρα από μέτρα σύμφωνα με την ΕΡΤ, κερδίζει το χρεός, συναντά διεθνείς ηγέτες (που δεν του δίνουν σημασία) ενώ η κοινωνία στενάζει από τη βαριά φορολογία, την έλλειψη σχεδίου και κοινής λογικής.

Αυτή η τελευταία αυταπάτη του Τσίπρα ότι με τις πολιτικές του απάτες θα γυρίσει το παιχνίδι, θα είναι και η καταστροφή του. Αυτό είναι το μόνο καλό της πρωθυπουργίας του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail