Σφαλιάρα από τη Γερμανία στον Ερντογάν - Έδωσε άσυλο σε Τούρκους στρατιωτικούς, δικαστικούς κι αξιωματούχους

Freepen.gr - Η Γερμανία ενέκρινε αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν από Τούρκους στρατιωτικούς για τους οποίους η Τουρκία ισχυρίζεται πως συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2017, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Evrensel.

414 Τούρκοι πολίτες που έχουν διπλωματικά διαβατήρια έχουν υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο στη Γερμανία μαζί με τις οικογένειές τους από τον Ιούλιο του 2016 έως το Μάιο του 2017. Εκτός από στρατιωτικούς, οι αιτούντες άσυλο περιλαμβάνουν δικαστές, εισαγγελείς και άλλους υψηλόβαθμούς κρατικούς αξιωματούχους.

Ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutscher Zeitung αναφέρει ότι τα περισσότερα αιτήματα ασύλου από στρατιωτικούς αξιωματούχους εγκρίθηκαν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017 σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που παρέχουνν εκτεταμένες εξουσίες στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) αρνήθηκε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επηρέασε την απόφασή της να χορηγήσει άσυλο στους Τούρκους υπηκόους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι περισσότεροι από τους στρατιωτικούς αξιωματούχους των οποίων τα αιτήματα ασύλου εγκρίθηκαν, είχαν τοποθετηθεί στις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην Αφρική.

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι εγκρίθηκαν τα αιτήματα ασύλου.

Οι εγκρίσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, ισχυρίζονται διάφοροι αναλυτές. Ο βελγικός Τύπος έχει ήδη αναφέρει ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες υπέβαλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο στη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail