Το Μόντρεαλ αναγνώρισε την Ποντιακή γενοκτονία

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το Μόντρεαλ αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία. Ο δήμαρχος Dennis Cοderre είπε ότι αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτές τις αγριότητες είναι σημαντικό να θυμόμαστε το παρελθόν, πολύ συχνά φαίνεται ότι η ιστορία είναι μια πρόβα.

Εξαιρετική κίνηση!

Κάποια στιγμή είναι καλό να θυμηθούμε ότι η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου ήταν ενιαίο έγκλημα.

Οι Αρμένιοι τιμούν ως ημέρα της Αρμενικής Γενοκτονίας την 24η Απριλίου, ημέρα της φυλάκισης και εξόντωσης της αρμενικής πνευματικής ηγεσίας της Κωνσταντινούπολης. Δεν έχουν ξεχωριστές ημέρες μνήμης της γενοκτονίας αναλόγως την περιοχή.

Ο τοπικισμός που μας κυνηγά ήδη από το 1821 και το χωρισμό σε αυτόχθονες και ετερόχθονες είναι καλό να σταματήσει κάποια στιγμή. Μόνο έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες δικαίωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail