Τι δε σας λένε ποτέ για τη Βόρειο Κορέα τα μεγάλα ΜΜΕ


Ανάμεσα στην ειδησεογραφία και την κανονική πληροφόρηση σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα και σκόπιμη παραπληροφόρηση, την οποία το κοινό πρέπει να γνωρίζει.

Ενώ οι νεοσυντηρητικοί και κάποια ΜΜΕ βιάζονται να κάνουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, η πληροφορία είναι το τελευταίο όπλο.

Αναδημοσίευση από: offtherecord.net.gr

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Ινδία είναι τα μόνα τρία έθνη που έχουν δεσμευτεί για μια πολιτική “χωρίς πυρηνικά πρώτα”; Υποσχέθηκαν να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα “πρώτα”, αλλά φυσικά διατηρούν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν αν τους επιτεθούν.

Πόσες φορές οι ΗΠΑ απείλησαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα κατά της Βόρειας Κορέας;
Γνωρίζετε ότι η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε διμερείς συνομιλίες για να ξεπεράσουν την ολοένα αυξανόμενη ένταση; Η προσφορά απορρίφθηκε κατηγορηματικά τόσο από τον Ομπάμα όσο και από τον Τραμπ.
Γιατί δεν μιλούν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα;

Οι νεοσυντηρητικοί και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ούν είναι παράλογος και επομένως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί του.

Μια ματιά πίσω στην πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι ΗΠΑ και τα συνεργαζόμενα μέσα της δαιμονοποιούν όποιον δεν τους αρέσει και η δαιμονοποίηση συνήθως καταλήγει σε πόλεμο. Ο Μανουέλ Νοριέγκα στον Παναμά, ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, ο Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης και ο Άσαντ της Συρίας, αποτελούν πρόσφατα παραδείγματα.

Αλλά η δαιμονοποίηση του Κιμ Γιονγκ Ούν συνεχίζεται καθώς κινούμαστε προς έναν άλλο πόλεμο και για άλλη μια φορά το κοινό αγοράζει τον μύθο.

Κάποιοι μπορεί να προτείνουν ότι έχουμε έναν πολύ παράλογο ηγέτη σε αυτή τη χώρα. Αυτή η στάση δαιμονοποίησης είναι παρόμοια με την προσφορά των Ταλιμπάν να παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πριν πολλά χρόνια και οι ΗΠΑ, τότε υπό τον Μπους, απέρριψαν κατηγορηματικά την προσφορά των Ταλιμπάν λέγοντας ότι δεν μιλάμε με αυτούς τους ανθρώπους.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα βρισκόμαστε ακόμα σε πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο πόλεμος είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης διπλωματίας ή της απουσίας διπλωματίας. Ίσως δεν θέλαμε διπλωματία, ίσως τώρα δεν θέλουμε διπλωματία.

Γνωρίζετε ότι η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να αναστείλει τις πυρηνικές της δοκιμές εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν να τερματίσουν τα ετήσια πολεμικά παιχνίδια κατά μήκος των συνόρων της Βόρειας Κορέας;

Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν πολεμικά παιχνίδια που προσομοιώνουν την ανατροπή της Βορειοκορεατικής κυβέρνησης και φέτος συμμετείχαν σχεδόν 400.000 στρατιώτες. Το ξέρατε;

Γνωρίζετε ότι ο πόλεμος της Κορέας δεν τελείωσε επίσημα γιατί δεν υπήρξε επίσημη εκεχειρία υπογεγραμμένη; Αυτό είναι ένα από τα αιτήματα της Βόρειας Κορέας.

Μια τελική συνθήκη για τον τερματισμό του Κορεατικού Πολέμου δεν υπογράφηκε ποτέ, διότι αν υπήρχε μια συνθήκη, οι ΗΠΑ δεν θα είχαν νομική βάση για την κατοχή της Νότιας Κορέας με τις πολλές στρατιωτικές βάσεις.

Ξέρετε ότι το 1993 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι βόμβες υδρογόνου από την παλιά ΕΣΣΔ στόχευαν ξανά τη Βόρεια Κορέα;

Γνωρίζετε ότι ο Τζορτζ Μπους αποκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ένα «πυγμαίο» και είπε ότι ήθελε να «ανατρέψει το καθεστώς του»;

Ξέρετε ότι ο Μπους προετοίμασε επίσης μια πολιτική «προληπτικής» επίθεσης και αναφέρθηκε στη Βόρεια Κορέα ως μέλος του «άξονα του κακού»; Λίγο αργότερα η Βόρεια Κορέα εγκατέλειψε τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και έδιωξε από τη χώρα όλους τους επιθεωρητές.

Οι νεοσυντηρητικοί, το κράτος των ΗΠΑ και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και μόλις λίγες μέρες πριν ο Τραμπ είπε ότι αποτελούσαν «απειλή για τον κόσμο». Αυτό είναι ανόητο, καθώς η αύξηση του Τραμπ κατά 54 δισεκατομμύρια σε αμυντικές δαπάνες είναι 11 φορές μεγαλύτερη από ό, τι ολόκληρος ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Βόρειας Κορέας.

Το να υποδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα είναι μια «απειλή για τις ΗΠΑ» ή για τον «κόσμο» είναι είτε απλή ηλιθιότητα, είτε ένα απλό ψέμα, παρόλα αυτά μια δημοσκόπηση του CNN δείχνει ότι το 37% των Αμερικανών πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.

Ποιος λέει ότι η προπαγάνδα δεν είναι αποτελεσματική; Γνωρίζετε ότι ο πρόσφατος ηγέτης της Νότιας Κορέας κατηγορήθηκε για διαφθορά και ότι υπάρχουν εκκρεμείς εκλογές για να αποφασιστεί η νέα ηγεσία;

Το κόμμα της αντιπολίτευσης θέλει τις ΗΠΑ έξω από τη Νότια Κορέα και θέλει επίσης το σύστημα πυραύλων THAAD που εγκαταστάθηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ να τερματιστεί.

Η Τερέζα Μέι στη Μεγάλη Βρετανία σόκαρε πολλούς πρόσφατα όταν ανακοίνωσε ότι θα ήταν διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε ένα “πρώτο χτύπημα”. Γιατί δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο στη Βρετανία, καθώς η Τερέζα Μέι είναι προφανώς λίγο “παράλογη”;

Οι ειδικοί προτείνουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει ίσως 8 πυρηνικά όπλα, αλλά δεν διαθέτει αποτελεσματικό σύστημα παράδοσης. Οι ΗΠΑ έχουν 7.000, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός αναπτύσσεται κατά της Βόρειας Κορέας. 

Η Βόρεια Κορέα δεν εισέβαλε ούτε επιτέθηκε σε κανένα έθνος από το τέλος του Κορεατικού πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ βομβάρδισαν πάνω από 30 χώρες.

Πόσες χώρες βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή; Μπορείτε να απαντήσετε;

Ποιος είναι ο επιτιθέμενος εδώ; Ποιος αρνήθηκε να “μιλήσει” με τη Βόρεια Κορέα;

Γιατί δεν μπορούν οι ΗΠΑ να καθίσουν απλά και να συμφωνήσουν σε διμερείς συνομιλίες;

Υπάρχει λογικός λόγος για τον οποίο αυτό δεν μπορεί να γίνει; Έχουν κάτι να χάσουν από τέτοιες συνομιλίες;

Αυτή η όλη πολιτική ανταγωνισμού, είναι παράλογη.

Γνωρίζουμε την παραφροσύνη της, δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μια εκ προθέσεως απόρριψη της διπλωματίας.
Πηγή:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail