Πρόσω ολοταχώς για μετωπική σύγκρουση στη Συρία; Ο Συνασπισμός των ΗΠΑ βομβάρδισε θέσεις του Συριακού Στρατού - Γιατί το έκανε

Freepen.gr - Ο αμερικανικός συνασπισμός βομβάρδισε σήμερα κονβόι του Συριακού Στρατού (SAA) στην ανατολική Αλ-Σουέιντα στο νότο δήλωσε το Πεντάγωνο.

Ένας αεροσκάφος των δυνάμεων του Συνασπισμού των ΗΠΑ φέρεται να επιτέθηκε στο κονβόι του Συριακού Στρατού κοντά στο Φράγμα Rasi'i αφού ο τελευταίος προχώρησε περισσότερα από 35 χιλιόμετρα σε περιοχή που ελέγχουν οι ισλαμιστές κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό που επικαλείται το almasdarnews, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ πραγματοποίησε ένα «προειδοποιητικό» χτύπημα με σκοπό να αποτρέψει τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης από την περαιτέρω προώθηση σε περιοχές που βρίσκονταν τρομοκράτες υποστηριζόμενοι από τη Δύση.

Όπως αναφέρει το αραβικό μέσο χτυπήθηκαν πέντε άρματα μάχης Τ-62, δύο εκ των οποίων καταστράφηκαν, ενώ έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και τρία τραυματίστηκαν. Το κονβόι αποτελείτο από άνδρες του Συριακού Στρατού, των Λαϊκών Δυνάμεων Αμυνας (NDF), της Χεζμπολάχ και της ιρακινής Αλ-Αλί.

Ωστόσο, το γεγονός δεν επιβεβαιώθηκε από την Διοίκηση του Συριακού Στρατού.

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος που έκανε την επίθεση ανήκει στην Ιορδανία. 

Σύμφωνα με άλλες πηγές στο twitter το αεροσκάφος έπληξε θέσεις σιίτικης ιρακινής ομάδας στην περιοχή, η οποία μάχεται στο πλευρό της Δαμασκού και την οποία οι ΗΠΑ βοηθούσαν στο Ιράκ.

Τέλος ο Σύριος δημοσιογράφος Maytham Al Ashkar μεταδίδει πως ο Συνασπισμός έπληξε θέσεις του Στρατού.

Για άλλη μια φορά μετά το μακελειό του Ντέιρ Εζόρ τον περασμένο Σεπτέμβριο, μη αμερικανικά αεροσκάφη του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ επιτίθενται στη Δαμασκό ενεργώντας για λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail