Η πρώτη σούπερ-φρεγάτα από το Νοέμβριο στο Ρωσικό Ναυτικό

Freepen.gr - Το πρώτο πλοίο του σχεδίου 22350, η φρεγάτα "Ναύαρχος Γκορσκόφ" θα παραδοθεί το Νοέμβριο του 2017, δήλωσε στον τύπο ο επικεφαλής του ναυπηγικού τμήματος του Ναυτικού του Ρωσικού Ναυτικού, Βλαντιμίρ Τρυπατσινκόφ όπως αναφέρει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

"Ο ναύαρχος Gorshkov, ο Ivan Khurs και το πλοίο logistics The Elbrus πρόκειται να ενταχθούν στο Ναυτικό το Νοέμβριο", είπε ο Τρυπατσινκόφ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοσίν, ο οποίος επιβλέπει την υλοποίηση του σχεδίου, δήλωσε ότι ο έλεγχος και οι δοκιμές του ναυάρχου Gorshkov συνεχίζονται σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα και έπρεπε να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Αυτό όμως που καθιστά δύσκολη την τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι η ταυτόχρονη εξέταση αρκετών συστημάτων του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοηλεκτρονικών, των πυροβολικών συστημάτων, του εξοπλισμού πλοίων και των συστημάτων αεράμυνας.

Ο ναύαρχος Gorshkov είναι το πλοίο πλοίου του σχεδίου 22350. Η καρίνα του τοποθετήθηκε στις αρχές του 2006. Το πλοίο καθελκύστηκε το φθινόπωρο του 2010. Οι πρώτες δοκιμές διεξήχθησαν το Νοέμβριο του 2014. Οι τελικές δοκιμές άρχισαν στις 20 Μαρτίου 2017.

Τέσσερις φρεγάτες του σχεδίου 22350 θα παραδοθούν στο ρωσικό ναυτικό μέχρι το 2025 ενώ το 2018 αναμένεται και η ένταξη της δεύτερης φρεγάτας, του "Ναύαρχου Καστονόφ".

Οι φρεγάτες αυτές με εκτόπισμα 4.500 τόνων θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 29 κόμβους. Επίσης θα φέρουν πυραύλους Oniks και Kalibr καθώς επίσης το σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας Poliment-Redut.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail