Απαράδεκτη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης

Anadolu Agency Photo
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημάδεψε την 564η επέτειο από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς με μια απαράδεκτη δήλωση:

«Η Κωνσταντινούπολη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα για διαφορετικά κράτη και πολιτισμούς από την ίδρυσή της, έγινε το κέντρο της ειρηνικής συνύπαρξης και ανοχής κάτω από τη δίκαιη αρχή του Μωάμεθ του Πορθητή.

Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της παγκόσμιας ιστορίας από την άποψη των κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών συνεπειών της, είναι μια νίκη γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα»

Πρόκειται για μια προκλητική - ανιστόρητη δήλωση καθώς η Κωνσταντινούπολη ήταν πάντα η ιστορική πρωτεύουσα του Ελληνισμού και στα 564 χρόνια της ισλαμικής κατοχής έχει βιώσει από την πρώτη στιγμή μέχρι και τον 20ο αιώνα λεηλασίες, σκλαβοπάζαρα, πογκρόμ και σχεδιασμένους διωγμούς των ανθρώπων της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail