Αφήστε τα περί μη σύγκρισης των συσχετισμών - Η Αλβανία είναι κίνδυνος και μάλιστα μεγάλος

Του Στρατή Μαζίδη

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια έξαρση του αλβανικού εθνικισμού - αλυτρωτισμού, ο οποίος εκφράζεται μέσα και από την πολιτική των Τιράνων.

Η προπαγάνδα περί δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας καθώς επίσης οι όποιες συνοδευτικές - προβοκατόρικες ενέργειες (πχ τα επεισόδια στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας, οι αλβανικές σημαίες στο γραφείο του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βουλής των Σκοπίων) έχουν ενταθεί.

Οι Αλβανοί έχουν κάθε λόγο να το πράττουν αυτό. Ως λαός κοιτούν το συμφέρον τους, την επέκτασή τους και φυσικά πατούν πάνω στο Κοσσυφοπέδιο, όπου από το πουθενά έχει σχεδόν προκύψει ένα δεύτερο αλβανικό κράτος, το οποίο μάλλον παραπαίει καθώς το εγκαταλείπουν οι ίδιοι οι Αλβανοί διαπιστώνοντας τώρα τι ακριβώς έπραξε η Δύση το 1999 και ποιων οι εταιρείες σήμερα λυμαίνονται το Κόσσοβο (το είχαμε αποκαλύψει στη Freepen.gr πριν λίγους μήνες).

Η χώρα μας ως συνήθως εφησυχάζει. Και αν για την Τουρκία επικαλούμαστε τη γνώριμη "εσωτερική κατανάλωση", με την Αλβανία λέμε ότι δεν μπορεί καν να υπάρξει στρατιωτική σύγκριση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αυτό είναι ορθό αλλά εντελώς άχρηστο. Η Αλβανία ήδη μας πολεμά εκεί όπου ο στρατιωτικός συσχετισμός δεν έχει σημασία.

Πχ στη Βόρεια Ηπειρο η μειονότητα υφίσταται συστηματικό διωγμό πότε με κλείσιμο εκκλησιών, πότε με την αρπαγή της περιουσίας των Χειμαρριωτών.

Στα ακριτικά μας χωριά, διαβάζουμε σε διάφορα sites ότι συμμορίες Αλβανών περνούν τη νύχτα τα σύνορα και κάνουν επιδρομές ληστεύοντας τους γηραιούς ελάχιστους κατοίκους.

Επίσης ακύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ του 2009.

Στις περιπτώσεις αυτές τα υποβρύχια, τα Mirage και τα F-16 είναι εντελώς άχρηστα μιας και η Ελλάδα δεν είναι Ισραήλ να ισοπεδώσει σε μια νύχτα τα πάντα. Ή μήπως τρομάζουν τα Τίρανα και κάνουν πίσω;

Επιπλέον αν χρειαστεί και αν κάποιοι το αποφασίσουν, ο στρατιωτικός συσχετισμός θα εξουδετερωθεί σε μια νύχτα. Θέλετε παραδείγματα;

Το 1999 ο στρατιωτικός συσχετισμός δεν ήταν υπέρ του Βελιγραδίου που διέθετε οργανωμένο στρατό απέναντι στους UCKάδες;

Στην αρχή του Συριακού Πολέμου οι διάφορες ομάδες κατσαπλιάδων δε διέθεταν ούτε σοβαρά όπλα, ούτε δυνατότητες. Με κάποιο μαγικό τρόπο όμως τα απέκτησαν. Μέχρι και επιθετικά drones διαθέτει το ISIS που τάχα όλοι πολεμούν.

Ο Καντάφι δεν είχε πάρει στο κυνήγι τους αντάρτες ώσπου ξαφνικά Γαλλία και ΗΠΑ έφεραν τα πάνω κάτω;

Το μόνο σοβαρό επιχείρημα είναι ότι οι Αλβανοί  σε αντίθεση με το Κόσσοβο και τα Σκόπια, δε διαθέτουν πληθυσμό στο κομμάτι εκείνο που αυτοί χαρακτηρίζουν ως Τσαμουριά. Αλλά και αυτό από μόνο του, δε λέει τίποτε. Ελληνικά εδάφη περιλαμβάνονται στους χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας.

Επίσης κανείς δε διαλύει χώρες για να δημιουργήσει άλλες "μεγάλες" στη θέση τους. Το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι μορφώματα-προτεκτορά δίχως μέλλον και πλήρως εξαρτημένα (πχ Κόσσοβο όπου ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί το εγκατέλειψαν τώρα που είναι τρόπον τινά ανεξάρτητο!).

Εν προκειμένω τα Τίρανα έχουν ανοικτά τα ζητήματα με το Κόσσοβο ιδίως στο βόρειο τμήμα της σερβοκρατούμενης Μιτρόβιτσα, την κοιλάδα του Πρέσεβο στη Σερβία και τα Σκόπια. Η λογική λέει πως αν αυτά μπουν σε μια σειρά βολική για την Αλβανία, τότε θα κοιτάξουν να δουν τι μπορούν να κάνουν και νοτιότερα. Μέχρι τότε όμως θα εκκαθαρίζουν τη Βόρεια Ηπειρο (πχ αρπαγή περιουσιών στη Χειμάρρα) και η Ελλάδα θα παρακολουθεί αδρανής έναν ακόμη ξεριζωμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail