"Βαστάτε κι ερχόμαστε" φωνάζουν Τίγρεις και 5η Λεγεώνα στην Αμυνα του Ντέιρ Εζόρ - Σηκώνεται αμμοθύελλα ανατολικά της Παλμύρα


Στρατής Μαζίδης

Μετά από μια σύντομη παύση επανεκκίνησε η επιχείρηση του Συριακού Στρατού στα ανατολικά της Παλμύρα με στόχο το σπάσιμο της πολιορκίας του Ντέιρ Εζορ ύστερα από τρία χρόνια.

Της επιχείρησης ηγούνται η νεοσύσταση ρωσικής εκπαίδευσης 5η Λεγεώνα και οι Δυνάμεις του Τίγρη στοχεύοντας στις γραμμές άμυνας του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Παλμύρα - Ντέιρ Εζορ.

Οι επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή της Συριακής και Ρωσικής Αεροπορίας, σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στις γραμμές άμυνες του ISIS κοντά στις πηγές φυσικού αερίου στο Αράκ.

Ο Συριακός Στρατός βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο στα περίχωρα των πηγών του Αράκ, του οποίου η απελευθέρωση θεωρείται σημαντική για την πορεία προς το Ντέιρ Εζορ.





Ταυτόχρονα οι αμυνόμενοι στο Ντέιρ Εζόρ συμπλέκονται με τους τρομοκράτες του ISIS στην περιοχή του κοιμητηρίου και τη συνοικία του Mwazafin.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail