Πρωτοφανής προέλαση του Συριακού Στρατού στο νότο της Παλμύρα μέσα σε 48 ώρες

φωτο: @MMAGreen
Στρατής Μαζίδης

Ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος του Συριακού Στρατού ολοκληρώθηκε σήμερα με την απελευθέρωση περίπου 2.000 τ.χλμ μέσα σε 48 ώρες στην επαρχία της Χομς νότια της Παλμύρα με την εκδίωξη των τζιχαντιστών της ISIS.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη στις 22/5/2017 και σήμερα 25/5/2017




Εκτός όμως από τη Χομς, παρατηρεί κανείς και την ταχύτατη προέλαση των δυνάμεων του Τίγρη στο ανατολικό Χαλέπι κινούμενες προς νότο που πλέον περικυκλώνουν τη Μασκάνα και απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από την επανείσοδό τους στην επαρχία της Ράκκα.
Την Πέμπτη το πρωί, τα μηχανοκίνητα τμήματα του Συριακού Αραβικού Στρατού κινήθηκαν ταχύτατα έχοντας παράλληλα την αεροπορική υποστήριξη τόσο της Συριακής Αεροπορίας όσο και των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων που καταδίωκαν τους οπισθοχωρούντες τζιχαντιστές.

Ο Στρατός απελευθέρωσε την πόλη Bardah, την περιοχή Al-Sawwanah, τα βουνά Zaqaqiyat Khalil και τηνη κεντρική κομβική πόλη Al-Busyrah.

Επιπλέον για πρώτη φορά μετά το 2014 είναι ελεύθεροι όλοι οι οδικοί άξονες που συνδέουν τη Δαμασκό με την Παλμύρα ενώ πλέον έχει περικυκλωθεί η περιοχή που ελέγχουν οι δυτικοκίνητοι ισλαμιστές στην Καλαμούν.

φωτο: @MMAGreen
φωτο: @MMAGreen
φωτο: @MMAGreen

Η άτακτη αυτή φυγή της ISIL συνιστά και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ήττα της στον πόλεμο της Συρίας και παράλληλα αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την εκδίωξή της από την κεντρική Συρία ύστερα και από το συριακό βορρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail