Η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποιεί την Τουρκία αφού παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο 141 φορές σε μια μέρα!

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όπως γράφει το Ευroactive, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για να σεβαστεί την ακεραιότητα των κρατών μελών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ΕΕ υπογραμμίζει πως η Τουρκία πρέπει να αφοσοιωθεί ξεκάθαρα σε σχέσεις καλής γειτονίας και την προτρέπει να αποφύγει κάθε πηγή τριβής, απειλή και ενέργεια που κατευθύνεται εναντίον γειτονικού κράτους που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε στο Εuroactive ότι η ΕΕ τονίζει έντονα την αναγκαιότητα σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών μελών πάνω στα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα τους ενώ ανέφερε πως δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται.

Κατέληξε λέγοντας πως η ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών τον περασμένο Απρίλιο και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini υπενθύμισαν ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι μια από τις βασικές αρχές που η Τουρκία καλείται να σεβαστεί ως υποψήφια χώρα.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου που προσεγγίστηκε από το Euroactive είναι ενδιαφέρουσες σε σχέση με την υποβάθμιση της Θέσης της Τουρκίας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail