Με τα ρομπότ Scarabey και Sfera εξουδετερώνουν τις νάρκες στην Παλμύρα - Πως λειτουργούν

Freepen.gr - Με εξελιγμένο ρομποτικό εξοπλισμό συνεχίζουν οι Ρώσοι μηχανικοί σε εντατικό ρυθμό της αποναρκοθέτηση στο χώρο της αρχαίας Παλμύρα.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν το ρομποτικό μηχάνημα αναγνώρισης Scarabey. Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα με κάμερες HD βίντεο, μικρόφωνο και θερμική συσκευή εικόνας.   Ο χειρισμός της απόστασης φθάνει 250 μέτρα ακόμα και σε πολύπλοκες συνθήκες μετάδοσης σήματος. 

Το ύψος του είναι 15 εκατοστά και είναι σχεδόν μη παρατηρήσιμο.

Οι Ρώσοι μηχανικοί χρησιμοποιούν την ασύρματη συσκευή ελέγχου Sfera για τον εντοπισμό εκρηκτικών σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία, κατεστραμμένα κτίρια και εμπόδια. Η συσκευή Sfera είναι εξοπλισμένη με τέσσερις κάμερες, μικρόφωνο και πομπό.  Το σύστημα είναι σε θέση να παρέχει την εικόνα από όλες τις κάμερες με 360 μοίρες παρατήρησης.  

Οι μηχανικοί φορούν τις ειδικές στολές προστασίας OVR-2-02 που είναι εφοδιασμένες με συστήματα τηλεπικοινωνιών και ψύξης.








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail