Αναβαθμίζεται γεωπολιτικά η Αίγυπτος - Τα πρώτα MiG-29M2 προσγειώθηκαν στη χώρα των Φαραώ

MiG-29M2 - Φωτογραφία από το ussiadefence.net
Freepen.gr - Μετά την απόκτηση των ελικοπτεροφόρων, ένα ακόμη στρατιωτικό βήμα από την Αίγυπτο που διεκδικεί ρόλο στο αύριο της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, ο υφυπουργός Αμυνας της Αιγύπτου Mohammad Al-Keshky ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου έλαβαν την πρώτη παρτίδα ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29M2.

«Έχουμε ήδη παραλάβει μερικά από τα αεροσκάφη, αλλά όχι όλα. Η εκτέλεση της σύμβασης συνεχίζεται» δήλωσε ο Al-Keshky.

Οι παραδόσεις θα τερματιστούν το αργότερο μέχρι το 2020, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τα 50 μαχητικά μαχητικά MiG-29M / M2 που αγόρασε η Αίγυπτος από τη ρωσική RAC MiG θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα υπέρυθρης έρευνας OLS-EU, με μονάδες στόχευσης PPK και  συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου MSP, επιτρέποντάς τους να φέρουν πυρομαχικά κατευθυνόμενης ακριβείας. Η Rosoboronexport υπέγραψε τη συμφωνία τον Απρίλιο του 2015.

Το MiG-29M / M2 (επίσης γνωστό και ως MiG-35) είναι μια βελτιωμένη έκδοση του MiG-29 που διαθέτει μεγαλύτερη ακτίνας δράσης λόγω του αυξημένου εσωτερικού καυσίμου, είναι ελαφρύτερο, διαθέτει ελαφρώς ισχυρότερο και βελτιωμένο κινητήρα (RD-33MK), πιλοτήριο πολλαπλών λειτουργιών και βελτιωμένο ηλεκτρονικό σύστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail