Μετά τη χθεσινή επίθεση στα Champs-Elysees δε θέλει πολύ μυαλό (και πολύ σανό) να δούμε τι θα ψηφίσουν οι Γάλλοι

Ελένη Παπαδοπούλου

Eκλογές στην Γαλλία και δημοσκοπικό σανό.

Πληροφορία 1: Όλως περιέργως αποκρύπτεται το γεγονός ότι ένα 40% περίπου Γάλλων δηλώνει αναποφάσιστο ή ότι θα ψηφίσει λευκό, επιλογή ωστόσο που δεν υπάρχει στην Γαλλία (πολύ σωστά κατ'εμέ).

Συμπέρασμα 1: Με 40% αναποφάσιστους δεν μπορείς να πανηγυρίζεις λοιπόν για Μακρόν και να είσαι σίγουρος για την δημοσκοπική κάθοδο του Φιγιόν και για το αποτέλεσμα.

Πληροφορία 2: Οι μισοί σχεδόν που θα ψηφίσουν Μακρόν ή Αμόν δεν είναι σίγουροι για την ψήφο τους. Σε αντίθεση με τους 4 στους 5 της Λεπέν ή του Φιγιόν, των οποίων η ψήφος είναι παραπάνω από σίγουρη.

Συμπέρασμα 2: Το 23% του Μακρόν σε σχέση με το 22% που μας παρουσιάζουν τελευταίως της Λεπέν ή το 19% του Φιγιόν είναι τόσο σταθερό όσο η κινούμενη άμμος. Το 23% του Μακρόν είναι ένα σίγουρο 11,5% και το υπόλοιπο μπορεί εύκολα να το πάρει ο άνεμος.

Μετά και τη χθεσινή επίθεση στα Champs-Elysees δεν θέλει και πολύ μυαλό να σκεφτούμε τί θα ψηφίσουν οι Γάλλοι και τί θα αποφασίσουν οι αναποφάσιστοι.

Για μία ακόμη φορά ο ρόλος των ΜΜΕ αποδεικνύεται παραπάνω από εμετικός.

Fake news.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail