Το κτίσιμο του αφορολόγητου και οι «κίνδυνοι»

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται να εμφανίσουν αναγκαστικά ένα ελάχιστο όριο ψηφιακών συναλλαγών, για να μην τιμωρηθούν φορολογικά, με δέλεαρ δήθεν το αφορολόγητο.

Επειδή όμως, για να αποδείξει κάποιος το ότι έκανε ψηφιακές συναλλαγές, θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία ολόκληρη την κίνηση του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού, είναι σημαντικό να προσεχθούν δύο πράγματα:

Πρώτον, όποιος εμφανίσει ψηφιακές συναλλαγές πάνω από το επιβαλλόμενο όριο, τότε αυτόματα ψαλιδίζεται το δικαίωμα της επίκλησης των επιπλέον ποσών, ως αναλωθέντων κεφαλαίων περασμένων ετών, για κάλυψη τεκμηρίων και

Δεύτερον, όποιος εμφανίσει ψηφιακές συναλλαγές που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του, τότε προφανώς θα πρέπει να αποδείξει το πόθεν έσχες των επιπλέον ποσών.

Με βάση αυτές τις δύο σκέψεις, προβλέπω ότι πολλοί φορολογούμενοι θα διενεργούν ψηφιακές συναλλαγές, μέχρι να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για να κερδίσουν το αφορολόγητο και από εκεί και μετά θα συναλλάσσονται μάλλον με μετρητά και προφανώς χωρίς αποδείξεις.

Πέτρος Χασάπης
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...