Ντροπιαστήκαμε για άλλη μια φορά με τη Συρία - Ελληνικά ΜΜΕ καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα

Του Στρατή Μαζίδη

Παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τώρα τον πόλεμο της Συρίας σήμερα ένιωσα κάτι μεταξύ οργής και ντροπής ακούγοντας τα συστημικά ραδιόφωνα να διαδίδουν την προπαγάνδα με το δήθεν χτύπημα του Ασαντ με χημικά όπλα.

Βγαίνει πχ το πρωί ο μεγαλοδημοσιογράφος, που τον συμπαθεί κανείς ή όχι, έχει κόσμο και λέει σχεδόν πανηγυρίζοντας ότι ο Τραμπ βομβάρδισε τη Συρία για το χτύπημα του Ασαντ με χημικά στο Ιντλέμπ. Αν είναι δυνατόν. Είπαμε να αγαπάς την Αμερική, αλλά όχι κι έτσι. 

Δεν άντεξα, το άλλαξα. Πάμε νοτιότερα, κι εκεί στις ειδήσεις ακούμε για τον Ασαντ που έριξε χημικά.

Ευτυχώς που είχε πάει 10:00 κι υπάρχει ο Γιώργος Σαχίνης στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης, σοβαρός δημοσιογράφος, που ψάχνεται, διαβάζει και δε σερβίρει δυτικό σανό και όσοι έχετε διαδίκτυο να τον ακούτε.

Μα τέτοια ασχετοσύνη; Μα έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα αυτού του πολέμου κι ακόμη να μην ξέρουμε τι μας γίνεται; Δεν προβληματιζόμαστε;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μεγάλα ΜΜΕ αλλά και φορείς που τους πληρώνουμε από την τσέπη μας, αναμασούν και διαδίδουν ανυπόστατες αμερικάνικες προπαγάνδες.

Αυτό που συνέβη στη Συρία με τη συμπαιγνία ΗΠΑ (ή έστω μέρους της, CIA), Τουρκίας και ισλαμοφασιστών, ΑΥΡΙΟ μπορεί να γίνει με θύματα εμάς. Να είστε σίγουροι. Είναι αδίστακτοι. Θέλουν να διαλύσουν τη Συρία για ένα ΟΧΙ  σε έναν αγωγό. Δε λογάριασαν τα κομμένα κεφάλια, τις ατιμασμένες θυγατέρες, τις απαχθείσες συζύγους, τους ακρωτηριασμένους γιους.

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Κι ο διάβολος τρομάζει μπροστά τους. Μήπως ξεχνάμε πως μας την έστησαν στην Κύπρο το 1974 με τη βοήθεια των εν Ελλάδι χρήσιμων ηλίθιων;

Και εμείς οι Ελληνες, αντί να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, αντί να σταθούμε στα αδέρφια μας τους Ελληνορθόδοξους της Χάμα, να βγούμε ασπίδα υπέρ των Χριστιανών της Συρίας, να πάρουμε πρωτοβουλίες, φιλοξενούμε τα πλοία των ΗΠΑ στη Σούδα για να πλήξουν τη Συρία και ακούμε δημοσιογράφους, που δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται στη Συρία, να πανηγυρίζουν που ένας βαψομαλλιάς έστησε ή εκμεταλλεύθηκε μια πλεκτάνη ή του την έστησαν για να βομβαρδίσει αυτούς που αντιστέκονται.

Ντροπιαστήκαμε για άλλη μια φορά με τη Συρία...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail