Επίθεση με χημικά στο Ιντλέμπ - Χιλιοπαιγμένη ταινία με τους ίδιους ηθοποιούς και τους βραβευμένους με όσκαρ διασώστες της Αλ Κάιντα

Τα Λευκά Κράνη "διασώζουν" στο Ιντλέμπ
Του Στρατή Μαζίδη

Η γνωστή ταινία «επίθεση με χημικά όπλα» έκανε ακόμη ένα σίκουελ στη Συρία. Ωστόσο όσοι παρακολουθούμε το συριακό πόλεμο το περιμέναμε.

Κάθε φορά που η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα σε βάρος των ισλαμοφασιστών και υπέρ του συριακού στρατού, όλως τυχαίως έρχεται μια επίθεση με χημικά όπλα.

Ήταν τον Αύγουστο του 2013 όταν ο συριακός στρατός απέναντι τότε στον FSA είχε καταφέρει αργά αλλά σταθερά να ανακτά και να ελέγχει την κατάσταση, όταν ήρθε το χτύπημα με τα χημικά όπλα στη Γκούτα της Δαμασκού. Εντούτοις δεν πέτυχε τον στόχο του αφού δεν πραγματοποιήθηκε στρατιωτική επέμβαση ενώ το 2016 ο αδέσμευτος τουρκικός τύπος αποκάλυψε πως χημικά όπλα έφτασαν στα χέρια του προπλάσματος του ISIS το 2013 από την Τουρκία.

Στο Χαλέπι όταν έσφιξε ο κλοιός λίγο πριν την ολοκληρωτική του απελευθέρωση, πάλι καταγγέλθηκε επίθεση με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση.

Ομοίως και τώρα. Αφού οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές απέτυχαν στην επίθεση της Χάμα και υπέστησαν μεγάλες απώλειες, ξαφνικά ήρθε ένα χτύπημα με χημικά όπλα από το πουθενά, τάχα από τους Σύριους ή τους Ρώσους στο Ιντλέμπ.

Και όμως πόλυ πριν λίγες ημέρες είχαμε διαβάσει δημοσιεύματα στον ξένο τύπο με τον άξονα Δαμασκού - Μόσχας να προειδοποιεί για επικείμενο χημικό χτύπημα.

Το όλο καχύποπτο σκηνικό επιβεβαιώνει η κινηματογραφική ομάδα διασωστών με μέλη πρώην (;) τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, τα Λευκά Κράνη που ξεκινούν τις διασώσεις των θυμάτων μόλις ανάψει το κόκκινο λαμπάκι στην κάμερα.

Οι δυτικοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχασαν τον πόλεμο και πως ξεκινά σύντομα η επιχείρηση στην περιφέρεια του Ιντλέμπ όπου έχουν παρκαριστεί όλοι τρομοκράτες από τα διάφορα μέρη της Συρίας που εκκένωναν κάθε φορά που έχαναν.

Εκτός όμως των παραπάνω στοιχείων, ας αναρωτηθεί κανείς. Ποιος κερδίζει από ένα τέτοιο χτύπημα; Η Δαμασκός και η Μόσχα που προελαύνουν ανατολικά και βόρεια της Παλμύρα ετοιμαζόμενοι να σπάσουν την πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ, καθάρισαν το Χαλέπι, ασφαλίζουν τη Χάμα και πάνε για το Ιντλέμπ ή όσοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και επιδιώκουν ένα ανακάτεμα της τράπουλας που δεν τους βγαίνει με τίποτε εδώ και έξι χρόνια;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail