Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία - Εκατοντάδες αιτήσεις για ακύρωση του Δημοψηφίσματος

Freepen.gr - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν να κερδίζει σε ένα στημένο όπως φαίνεται ματς, και τελικά να εξέρχεται περισσότερο αποδυναμωμένος αφού το ΟΧΙ επικράτησε παραδοσιακά εκλογικά προπύργιά του όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα και η Σμύρνη.

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής καταθέτοντας αιτήσεις ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Επίσης σήμερα το μεσημέρι αναμενόταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP να καταθέσει και αυτό αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Τέλος ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού HDP (τρίτη πολιτική δύναμη στην Τουρκία) δήλωσε πως αν η Επιτροπή δεν ακυρώσει τα περίπου 2,5 εκ. ασφράγιστα ψηφοδέλτια, κάτι που όπως τόνισε είχε κάνει για πολύ μικρότερης σημασίας γεγονός το 2014, τότε δε θα πρόκειται για επιδιαιτητή αλλά για κόμμα.

Πλέον η Τουρκία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αστάθειας με απρόβλεπτες εξελίξεις για τη συνέχεια.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail