Πότε θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα

Του Στρατή Μαζίδη

Πότε θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνεται από αρκετούς παρατηρώντας την αυξητική τάση της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η σωστή απάντηση είναι, όταν θα είναι έτοιμη. Τι σημαίνει όμως έτοιμη; 

Έτοιμη σημαίνει να έχει το ok άνωθεν. Πόσα χρόνια η Τουρκία αποζητούσε να πατήσει στη Συρία; Σχεδόν από την αρχή του πολέμου. Πότε το έπραξε; Μόλις ο Πούτιν της άναψε το πράσινο φως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Αν λάβουμε υπόψη μας δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου πριν λίγους μήνες για θερμό επεισόδιο που σχεδίαζε η Αγκυρα στην Παναγιά και οι ΗΠΑ ενημέρωσαν άμεσα τη δική μας πλευρά, τότε φαίνεται πως η Τουρκία δεν έχει ακόμη την έγκριση.

Επιπλέον έχει ήδη ένα μέτωπο εντός Τουρκίας απέναντι στο PKK το οποίο έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο σταθερής φθοράς.

Επίσης η Τουρκία δέχεται ανά διαστήματα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα από διάφορες ομάδες. 

Ένας ακόμη πονοκέφαλος είναι η εμπλοκή της στο συριακό πόλεμο, όπου πλέον σημειώνονται εχθροπραξίες με την YPG και τις SDF καθώς επίσης υπάρχουν μερικές χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές, τουρκικής υποστήριξης, στο Ιντλίμπ, οι οποίοι πλέον δέχονται την πίεση των Σύριων και των Ρώσων. Πού θα στραφούν αυτοί όταν καταρρεύσουν;

Επί του παρόντος εξυπηρετεί την Τουρκία να κάνει θερμά επεισόδια μέσω των ΜΜΕ, με σκηνοθετημένα / κατασκευασμένα περιστατικά ή εμπρηστικές δηλώσεις (πχ Αγαθονήσι) και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχοντας μια Ελλάδα να αντιδρά υποτονικά. Βέβαια ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί μέσα από ένα τυχαίο γεγονός όταν διαρκώς τραβάς το σκοινί κι ας μην έχεις αρχική πρόθεση να το σπάσεις. Όχι τώρα τουλάχιστον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail