Η Κύπρος κινδυνεύει - Γιατί ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να εισβάλει στην ελεύθερη Κύπρο

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise.blogspot.gr

Greek Spirit

Όταν βλέπετε στην Τουρκία να εξεγείρονται οι οπαδοί της αντιπολίτευσης εναντίον του NAI  χτυπώντας κατσαρόλες και καλώντας με διαγγέλματα για αντίσταση στην χούντα του Ερντογάν, τότε να ξέρετε ότι την υπόθεση έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ θέλουν προς το παρόν να δείξουν στον Ερντογάν ότι μπορούν να τον ελέγξουν ωστόσο η απόφαση για να τον ανατρέψουν δεν είναι ακόμα ειλημμένη. Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στον Ταγίπ και εξαρτάται από αυτόν εάν θα το πάρει. Οι ΗΠΑ θέλουν και προκρίνουν τον αγωγό EAST MED ο οποίος όπως βλέπετε και στην εικόνα κάτω παρακάμπτει την Τουρκία και την Συρία εξ ολοκλήρου.

Ο EAST MED αποτελεί πρόταση τoυ Ισραήλ από το 2011 όταν άρχισε ο πόλεμος στη Συρία για την ανατροπή Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε να συμπράξει σε ένα άλλο αγωγό, αυτόν που φαίνεται παρακάτω με το μοβ χρώμα, τον Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία. Ο Άσαντ ήθελε να συμπράξει με τον αγωγό που απεικονίζεται με το κόκκινο χρώμα, τον Ιράν-Ιράκ-Συρία
Κανένας από τους δύο αυτούς αγωγούς δεν ε΄χει υλοποιηθεί με΄χρι σήμερα. Ο μεν Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τoυρκία-Ευρώπη (μοβ χρώμα) δεν υλοποιήθηκε διότι η Ρωσία βοήθησε τον Άσαντ να μην ανατραπεί. Εάν ο Άσαντ έπεφτε τότε ο αγωγός αυτός θα υλοποιούνταν και θα τροφοδοτούσε την Ευρώπη με αέριο με συνέπεια η Ρωσία να χάσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη. Ο δεύτερος αγωγός (κόκκινο χρώμα) θα υλοποιηθεί όταν η Ρωσία εξασφαλίσει τη δυτική Συρία από το Χαλέπι με΄χρι την Χομς και όλα τα παράλια της.
 
Το Ισραήλ είχε προβλέψει από το 2011 ότι ο αγωγός Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία δεν θα γίνονταν ποτέ και είχε αντιπροτείνει τον EAST MED ο οποίος έχει εγκριθεί από την E.Ε. εφόσον οι μελέτες βιωσιμότητας τον προκρίνουν ως συμφέρουσα λύση για την τροφοδοσία της Ευρώπης.
Ο EAST MED ακυρώνει την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας.Η Τουρκία μ;eχρι σήμερα αποτελεί τον τερματικό σταθμό των αγωγών που φέρνουν πετρέλαιο και αέριο απο το Ιρακινό Κουρδιστάν, απο το Ιράν, από το Αζερμπαϊτζάν και απόν την Ρωσία γεγονός που της προσδίδει τεράστια γεωπολιτκή και οικονομική αξία. Η Τουρκία επίσης από το 2009 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με εκατοντάδες δις δολαρίων για να μπορέσει να υποστηρίζει τόσο τους ισλαμιστές αντάρτες όσο και το Ισλαμικό Κράτος αργότερα, υποσ΄τηριξη απαραίτητη για την πτώση του Άσαντ και την υλοποίηση του αγωγού του Κατάρ. 
 
Η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας έχει κάνει το Κατάρ όχι μόνο να παραδεχθεί την ήττα του αλλά και να συνεργασθεί με την Ρωσία στην εξόρυξη αερίου στη Σιβηρία. Συνεπώς η Τουρκία δεν είναι και τόσο απαραίτητη στο Κατάρ και κινδυνεύει να χάσει την χρηματοδότηση του. Ο Ενρτογάν έχει πλέον διαρήξει τις σχέσεις του με την Ευρώπη, με τις ΗΠΑ, με το Ιράν και σε λίγο καιρό η οικονομία της Τουρκίας θα υποστεί καίρια πλήγματα στον εξαγωγικό τομέα.Εάν χάσει και την χρηματοδότηση του Κατάρ τότε ο Ενρτογάν δεν θα μπορέσει να σταθεί ως ηγέτης.
Ο Ερντογάν το προ το παρόν περιμένει αλλά και προετοιμάζεται. Εάν δει ότι οι φόβοι του για τον EAST MED θα βγουν αληθινοί τότε θα πρέπει να καταφύγει στην βία για να τον ακυρώσει.
Ο EAST MED θα περνάει και από την Κύπρο και εκεί θα χτυπήσει ο Ενρτογάν. Εάν επιτεθεί και καταλάβει και την ελεύθερη Κύπρο τότε ο αγωγός θα ακυρωθεί εφόσον ως υποθαλάσσιος χρειάζεται οπωσδήποτε το σημείο στήριξης που λέγεται Κύπρος όσο και τα κοιτάσματα της για να γίνει βιώσιμος.
Η Κύπρος παρ όλες τις προσπάθειες είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι των ελληνικών κρατών εφόσον δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία και πρέπει να βασιστεί στην βοήθεια της Ελλάδας. Τώρα εξηγείται η μανιώδης άρνηση του ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ ΤΟΝ ΌΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΆΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. 
Οι ΗΠΑπροκρίνουν και θελουν τον EAST MED διότι θα βοηθήσει το Ισραήλ να εξάγει τα κοιτάσματα του, μαζί βεβαίως με τα Αιγυπτιακά -Κυπριακά και Ελλαδικά, και διότι η Ευρώπη θα μπορέσει επιτέλους να απεξαρτηθεί απο την Ρωσία και έτσι θα μπορέσει να ετοιμασθεί για ένα μελλοντικό πόλεμο εναντίον της ως μαριονέτα των ΗΠΑ. Δεν μπορείς να πολεμήσεις τον πάροχο σου ενέργειας,πρέπει να απεξαρτηθείς πρώτα από αυτόν.
 
Ο Ενρτογάν εάν δείξει ότι έχει πάρει την απόφαση να επιτεθεί στην Κύπρο για να ακυρώσει τον EAST MED θα χάνεις την εξουσία και την ζωή του από τις ΗΠΑ.
 
Τουρκία σταδιακά γίνεται μα χώρα βαρίδι,μια άχρηστη χώρα για την Δύση και θα το πληρώσει.
Εάν οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να ανατρέψουν τον Ενρτογάν με πολιτκή αστάθεια ή απευθείας δολοφονία του τότε θα δώσουν την άδεια στην Ρωσία και Αρμενία να εισβάλουν στη Τουρκία.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...