Η Αλβανία έλκει Τούρκους και Ιταλούς για εργασία

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr
Ενώ οι Αλβανοί προτιμούν να ξενιτεύονται για εύρεση εργασίας, ξένοι πολίτες ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή: βρίσκουν την Αλβανία ως ένα ελκυστικό μέρος για εργασία και άνοιγμα επιχειρήσεων.

Βασικό στοιχείο είναι η άνθιση που παρουσιάζεται στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το έργο «TAP»- του αγωγού φυσικού αερίου-.

Τα επίσημα στοιχεία για το 2016 δείχνουν ότι οι πολίτες τουρκικής καταγωγής καταλαμβάνουν το 28% των αλλοδαπών που επιλέγουν να εργάζονται στην Αλβανία, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί με 23%.
Συνολικά για το 2016, οι νέες άδειες εργασίας για τους ξένους αφορούσαν 3.326 άτομα, που παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 6% πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εργασίας, άλλες εθνικότητες που βρίσκονται και εργάζονται στην Αλβανία είναι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο σε ποσοστό 7%, Κινέζοι 6%, Έλληνες 5%, και ελάχιστοι από Καναδά, Αίγυπτο, Σκόπια και Ινδία.

Όπως σημειώθηκε οι περισσότεροι εργάζονται στη διάνοιξη του αγωγού ‘TAP’ αλλά και στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Ντεβόλ.

Έτσι, στις κατασκευές ασχολείται το 20% του συνόλου των ξένων στην Αλβανία, ακολουθούν οι υπηρεσίες με 18%, εξόρυξη και βιομηχανία μεταποίησης κατά 6%, επαγγελματικές και τεχνικές δραστηριότητες 9% και στις τηλεπικοινωνίες σε ποσοστό 7%.

Στην ουσία, πρόκειται για επιστημονικό ή εξειδικευμένο προσωπικό.

(shqiperiaime.al)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...