Με ελικόπτερα 40+ χρόνων η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Το 2005 αποσύρθηκαν τα τελευταία ελικόπτερα HUEY των ΗΠΑ, τα οποία ονομάζονται παγίδες θανάτου (Death Traps) οπως γράφεται και στο άρθρο του strategypage το 2013.

Επίσης το ίδιο άρθρο αναφέρει οτι απο τότε που αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νεώτερα, τα ατυχήματα απο πάνω απο 1000 που ήταν κάθε χρόνο, μειώθηκαν σε κάτω απο 200.

Τα τελευταία που παραλάβαμε ήταν το 1993, οποτε αν κάποιος συγκρίνει την τελευταία ημερομηνία κατασκευής που ήταν το 1987 με το 2005 που αποσύρθηκαν τα τελευταία στις ΗΠΑ μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα οτι τα ελικόπτερα που πήραμε τοτε ήταν ηδη περίπου 20ετίας τότε...σήμερα 40 και βάλε δηλαδη.

Αλλά το 2005 όταν πέταγε τα τελευταία απο αυτά ο αμερικάνικος στρατός, εμείς κοιτούσαμε τα ακίνητα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που άρχιζαν να ρήμαζουν και άλλοι... αγοράζαν κρόσια και καναπέδες με τις μιζες των εξοπλιστικών

ΥΓ.
Κάποιοι θα πουν οτι η εθνοφρουρα των ΗΠΑ ειχε στη δυναμη της τετοιου τυπου ελικοπτερα μεχρι 
τον Δεκεμβρη του 2016
 
Θα συμφωνήσω με λίγες μόνο παρατηρήσεις.
 
1. Η εθνοφρουρά δεν ειναι στρατός τακτικός, είναι έφεδροι, αρα πολύ πολύ λιγότερες ώρες πτήσεις. Σε εμάς τα χρησιμοποιεί τακτικός στρατός καθημερινά.
 
2. Τα ελικόπτερα Huey έχουν 18 εκδόσεις, προφανώς αυτά που είχαν μείνει στον αμερικάνικο στρατό δεν ήταν απο τον πόλεμο του Βιετνάμ, είχαν εκσυγχρονιστει με ραδιοβοηθήματα και δεν έκαναν πτήσεις εξ όψεως μέσα στην ομίχλη.Φαίνεται άλλωστε και στις σχετικές φωτογραφίες
 
3. Σίγουρα δεν είχαν κρατήσει παρτίδες ελικοπτέρων του 1950 και του 1960 αλλά πολύ νεώτερα τα οποία και αναβάθμισαν στη συνέχεια.
 
4.Κάθε πολιτεία των ΗΠΑ επειδή εχει τη δική της εθνοφρουρά απέσυρε τα ελικόπτερά της διαφορετικό έτος πχ η California το 2009.
 
5.To τελευταίο Huey που αποσύρθηκε δεν έκοβε βόλτες Αθήνα-Θεσσαλονίκη ή Λάρισα -Κοζάνη μεταφέροντας στρατιωτικούς αλλά το χρησιμοποιουσε η μονάδα Michigan State Police Aviation.

6.Το πιο τραγικό απ'όλα είναι οτι οπως φαίνεται και στο κοκπιτ του ελληνικου ελικοπτέρου αντι για κάποιο σύγχρονο ραδιοβοήθημα υπάρχει ένα εικόνισμα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail