Ο Μακρόν που στέκεται σούζα από τα 16 στη δασκάλα του, θα σηκώσει ανάστημα στη Μέρκελ;

Του Στρατή Μαζίδη

Ωραίος ο Εμμανουέλ Μακρόν. Υπουργός Οικονομίας σε μια κυβέρνηση που θέρισε φορολογικά τους Γάλλος, επιστρατεύθηκε από το σύστημα στα τέλη του καλοκαιριού όταν διαφαινόταν πως το τότε υπάρχον σκηνικό των υποψηφίων δεν ήταν υπέρ του ευρωσυστήματος.

Ο Μακρόν ως καλός υπάλληλος άφησε το γραφείο του, έβαλε στην κούτα τα πράγματά του και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, του υποψηφίου.

Ο Φιγιόν με σκάνδαλα που στην Ελλάδα αποτελούν καθημερινότητα, κόντυνε τόσο όσο χρειάστηκε ώστε ο 39χρονος Γάλλος να τον υπερκεράσει στην κούρσα για το δεύτερο γύρο. 

Σίγουρα θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα για την επερχόμενη αναμέτρηση μεταξύ Μακρόν - Λε Πεν και αν θα αποδειχθεί περίπατος ή ντέρμπι. Θα πρέπει να ξεδιπλωθούν όλα τα δεδομένα και οι παράμετροι.

Σε ψυχολογικό όμως επίπεδο θα πρέπει να αναρωτηθούν οι 1 στους 5 Γάλλους που τον επέλεξαν. Ένας άνθρωπος που από τα δεκαέξι του χρόνια στέκεται σούζα μπροστά στη δασκάλα του, θα τολμήσει να σηκώνει ανάστημα στη Μέρκελ και να αντιταχθεί στις πολιτικές της, τις οποίες κι ο ίδιος υλοποιούσε ως μέλος της αποτυχημένης κυβέρνησης του Ολάντ.

Ο Μακρόν είναι ένα καλό και υπάκουο παιδί. Η δασκάλα-σύζυγος-μαμά του, τον ντύνει τον πρωί, τον χτενίζει, του βάζει τη γραβάτα του, του ετοιμάζει το πρωινό, του στίβει την πορτοκαλάδα του και τον στέλνει στην ευχή της Μέρκελ.

57.000.000 Γάλλοι δεν μπορούν εδώ και χρόνια να βρουν ένα σοβαρό άνθρωπο να τους εκπροσωπήσει. Από βασικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης είδαν με την ψήφο τους να μετατρέπεται η χώρα τους σε υποστήριγμα της Γερμανίας.

Όπως ο Τσίπρας πέτυχε το ακατόρθωτο, να κάνει δηλαδή το Σαμαρά να φαντάζει μια χαρά, δεν αποκλείεται ο έμπιστος των Γερμανών, Μακρόν να βελτιώσει την υστεροφημία του Ολάντ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail