Κοτζιάς σε National Interest: η νευρική Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία του σήμερα

Freepen.gr - Την άποψη ότι «η νευρική Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία του σήμερα» εξέφρασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε γραπτή συνέντευξή του στον εκδότη του National Interest, J. Heilbrunn.

Συγκεκριμένα ο κ. Heilbrunn ζήτησε από τον Ελληνα ΥΠΞ να σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα με την ένταση ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία καθώς επίσης τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σχετικά με τους ναζί.

Ο Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε πως από την πρώτη ημέρα που έγινε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ασχολείται συνεχώς με θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία και συνέχισε:

«Ανατρέξτε στην κλασική ισορροπία δυνάμεων που επιθυμούσε και πέτυχε ο Μπίσμαρκ. Μετά την απομάκρυνσή του, η Γερμανία έγινε νευρική, επειδή δεν υφίστατο πλέον αυτή η ισορροπία. Με ποιον θα μπορούσε να συμμαχήσει η Γερμανία; Η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία του σήμερα. Υπάρχουν πολλές πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις στην Τουρκία, πολλές διαφορετικές θρησκείες και πολλές οικονομικές αντιφάσεις.

Η μία πλευρά στην κυβέρνηση φαίνεται να είναι ανασφαλής. Η άλλη πλευρά της κυβέρνησης είναι αλαζονική. Αυτός ο συνδυασμός του φόβου και της αλαζονείας κάνει το καθεστώς ακόμη πιο νευρικό. Θα πρέπει όμως να σέβονται τα άλλα κράτη. Όσον αφορά τα σχόλια για τους Ναζί, πρέπει να πω ότι οι δολοφονίες που οργάνωσαν οι Ναζί ήταν κάτι παραπάνω από γενοκτονία. Ήταν σαν μια βιομηχανική διαδικασία. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Όταν ξεκινά να αντιμετωπίσει κάποιος κάθε πρόβλημα με αυτή την νοοτροπία -δηλαδή, καλώντας όποιον δεν του αρέσει, Ναζί- τότε υποτιμά αυτά που έκαναν οι Ναζί και υποβαθμίζει τα εγκλήματά τους. Ειλικρινά, εξομαλύνει αυτά που έκαναν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail