Ανατριχίλα - Η Γιγάντια Ελληνική Σημαία υψώθηκε ξανά στην Κάλυμνο με τους οπλίτες να ψάλλουν τον Εθνικό μας Υμνο! (video)

Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

Εορτάστηκε μέ κάθε λαμπρότητα καί Εθνική υπερηφάνεια η 70η Επέτειος της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων μας μέ τήν Μητέρα Ελλάδα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  ο οποίος δήλωσε μέ ευθύτητα καί Εθνική αξιοπρέπεια πρός τήν Τουρκία ότι δέν διαπραγματευόμαστε τά Εθνικά μας σύνορα καί δέν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους!

image.ashx
Η παραμονή του κ. Προέδρου ήταν παραπάνω από συγκινητική καί απλή. Άριστη εντύπωση προκάλεσε όταν μετά τήν Παρέλαση ο ίδιος χαιρέτησε ιδιοχείρως όλο τόν κόσμο πού του ευχόταν ολόψυχα. Εμφανής και η παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη.

Η ανάρτηση της γιγαντιαίας Σημαίας μας των 500τμ τόν συγκίνησε βαθιά καί μάς είπε να τήν κρατάμε πάντα ψηλά τήν Σημαία του Σταυρού.

Η γαλανόλευκη, παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

flag2

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη και το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Δέος προκάλεσε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  που συγκινημένος  παρακολουθούσε τους Οπλίτες  του Στρατού μας στην Κάλυμνο να Ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο κατά την Έπαρση της Σημαίας!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail